'Mei autovrij' bij alle basisscholen in Laarbeek

Algemeen Verkeer

Laarbeek - In de maand mei niet met de auto naar school komen of opgehaald worden. Dat is het idee achter de actie 'mei autovrij'. Een simpel idee wat niet veel nodig heeft… alleen een gedragsverandering.

Dit project is bedacht door de Jeugdgemeenteraad (JGR) en wordt ondersteund door Veilig Verkeer Nederland en BrabantsVeiligheidsLabel. Aan deze actie doen alle Laarbeekse basisscholen mee.

De actie
Samen met de JGR zullen boa's in mei een meting doen. Hopelijk zien ze een afname in het aantal leerlingen dat met de auto naar school gebracht wordt. De automobilisten worden aangesproken en gevraagd of zij ook mee willen doen. Bij alle scholen komen banners te hangen om de ouders op de actie te attenderen. Ook via het digibord in de klas en publicaties via het ouderportaal wordt er aandacht geschonken aan de actie.

Waarom
De actie heeft een aantal doelen: bewegen is gezond; niet met auto is beter voor het milieu; de klachten over de vele auto's rondom school die voor verkeersonveiligheid zorgen, zullen afnemen.

De school die procentueel de minste auto's aan school heeft op het basis van het aantal leerlingen wint de 'mei-autovrij-trofee'. Deze wordt op woensdag 19 juni om 8.45 uur uitgereikt op de winnende basisschool door burgemeester Frank van der Meijden en de JGR.