Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 466e00
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
FOTO'S Fotoseries

Joey en Timo halen €545,00 op voor KiKa

Beek en Donk – Bijna een half jaar geleden overleed hun oud-klasgenootje Daan de Groot aan kanker. "Ik zag hoeveel verdriet iedereen hiervan had", vertelt Joey Gruijters. "Ik wil al lang geld geven aan een goed doel. Zo kwam ik op het idee van een sponsorloop voor KiKa." Zo gezegd, zo gedaan: Joey betrok Timo Vereijken bij de organisatie, de school steunde hen en samen organiseerden zij geheel zelfstandig een sponsorloop voor groep 5, 6 en 7 tijdens de Koningsspelen.

"Ik was echt heel zenuwachtig, maar ben zo trots dat het ons gelukt is. We hadden gehoopt op €100,00, maar hebben veel meer opgehaald. Dat is echt fantastisch", bejubelt Joey zijn initiatief. Joey zat zelf niet bij Daan in de klas en heeft hem niet echt gekend; hij kwam pas op school toen Daan al naar een speciale school ging. Timo kende Daan wel en dat maakte veel indruk op hem. Ook is het broertje van Daan, Teun, ziek en daar wilden de twee maar al te graag iets aan doen. "We hebben gevraagd aan Marieke, de moeder van Daan en Teun, of zij het goed vond als we dit zouden doen. Ze was heel enthousiast. We zijn ook heel blij dat ze is komen kijken naar de sponsorloop", aldus de twee trotse heren.  

Sponsorloop
Na alle voorbereidingen, waaronder bekendmaking in de nieuwsbrief, een PowerPoint-presentatie voor alle klassen, de boodschappen en het regelen van de dag zelf, gierden de zenuwen bij Joey en Timo door hun lijf toen het eindelijk zo ver was. "We zijn die dag zo druk geweest. We waren heel zenuwachtig. We hadden een kraam waar koffie, thee en ranja gekocht kon worden en wat lekkers. Klasgenootjes van ons hebben meegeholpen hiermee. Dat was heel fijn."

De opbrengsten voor KiKa kwamen al snel binnen. Joey vertelt enthousiast: "Er kwamen veel toeschouwers kijken naar de sponsorloop. We hadden allemaal spaarpotjes waar het geld in gedaan kon worden. Die zaten steeds vol. We moesten rennen om ze weer op tijd leeg te maken, zodat iedereen geld kon doneren."

DeMooiLaarbeekKrant mocht erbij zijn toen de cheque van €537,50 voor KiKa overhandigd werd bij de Rabobank. Vol trots stortten Joey en Timo het bedrag op de rekening. Directeur Geja Raaijmakers is content met de actie van de 2 basisschoolleerlingen. "Het is geweldig om te zien dat kinderen dit zelf initiëren en uitwerken. Het resultaat is fantastisch."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>