Afbeelding

Actie tegen te hard rijden Helmondseweg

Algemeen

Aarle-Rixtel - Onder de vlag van het Dorpsplatform is een groep mensen uit Aarle aan de slag gegaan om aandacht te vragen voor het te hard rijden in Aarle. Eind vorige maand hebben ze u via deze krant geïnformeerd dat ze in samenspraak met de politie en gemeente op de Helmondseweg snelheidsborden zouden plaatsen. Die borden zijn inmiddels al drie keer vernield –de laatste keer nog in het Paasweekeinde-, maar gelukkig even zoveel keer ook weer hersteld. Wat belangrijk is moet gezien blijven worden!

Samen met wijkagent Roel Timmermans en een collega hebben enkele kinderen van BS De Heindert vorige week dinsdag een snelheidscontrole uitgevoerd. De kinderen vonden het enorm kicken, met zo'n laserapparaat achter een struik te staan. De bedoeling was dat de controle op een ludieke manier zou gebeuren, waarbij automobilisten niet aangehouden zouden worden. Met de duim op of de duim neer werd duidelijk gemaakt of ze zich correct aan de snelheid hadden gehouden. De actie was ludiek bedoeld; de resultaten waren helaas verre van ludiek: ruim 60% van de meer dan 100 gecontroleerde voertuigen reed te hard, dus ook na correctie meer dan 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur. Twee voertuigen zijn door de politie aangehouden omdat ze meer dan 65 km/uur reden; een van de berijders kreeg meteen een vette bekeuring mee: hij reed te hard, haalde daarbij in over de doorgetrokken streep en was ondertussen ook nog aan het telefoneren. Hoe bont kun je het maken?

Nu zo duidelijk is aangetoond dat op de Helmondseweg vaak en onverantwoord hard wordt gereden, heeft de politie toegezegd de komende tijd op dat weggedeelte meermaals op snelheid te gaan controleren en verbaliseren. Als het goed is, is de eerste echte controle inmiddels achter de rug.

Dorpsplatform Aarle-Rixtel is blij dat de wijkagent en zijn collega zo goed hebben meegedacht bij de voorbereiding en meegewerkt bij de uitvoering van deze actie. Bedankt daarvoor, Roel. Mogen zij u volgende keer ook bedanken, omdat iedereen zich aan de snelheid heeft gehouden? Ze hopen het. Voor meer info of reacties: info@dorpsplatform.nl.