Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Extra toegangspoort naar processiepark Mariahout

Mariahout – Tijdens Koningsdag, zaterdag 27 april, vindt in Mariahout een bijzondere gebeurtenis plaats. Voor het eerst kan men niet alleen via de toegangspoorten bij de Mariagrot het prachtige Processiepark binnen wandelen. Vanaf zaterdag kan iedereen dat ook doen direct vanuit de Mariastraat.

Om 10.30 uur vindt dan de officiële opening plaats van de vernieuwde poort van het Openluchttheater ter hoogte van het fraai heringerichte Oranjeplein. Deze poort geeft nu ook directe toegang tot het processiepark. Burgemeester Frank van der Meijden verricht om 10.30 uur de opening in aanwezigheid van het Sint Servatiusgilde, harmonie Sint Cecilia, de gedecoreerden van de gemeente, de jeugdige deelnemers aan het 'versierde fietsen-defilé' en andere belangstellenden.

Stichting Groene hart van Mariahout is zeer content, dat de gemeente de kosten van deze vernieuwde poort voor haar rekening heeft genomen. Ook is de stichting verheugd, dat alle inwoners van het dorp en andere belangstellenden nu gemakkelijker hun weg vinden naar dit park met zijn bijzondere religieuze beelden, de nieuwe speeltoestellen, de nieuwe aanplant en de mooie zichtlijnen en groene uitstraling.

Meer berichten