Afbeelding

Gouwe Ouwe Rit vanuit Aarle-Rixtel

Algemeen

Aarle-Rixtel – Oldtimer Bromfietsclub 'De Bromvliegers' houdt op zondag 28 april het eerste evenement van het toerseizoen 2019: De 'Gouwe Ouwe Rit'. Deze tourtocht start in Aarle-Rixtel. Iedereen met een goedverzekerde bromfiets of Solex van tenminste 20 jaar oud kan deelnemen aan deze prachtige toertocht. Samenkomst en inschrijving bij De Dreef, gelegen aan de Duivenakker 76 te Aarle-Rixtel.

Het is alweer de veertiende keer dat liefhebbers van oldtimer bromfietsen en rijwielen met hulpmotor neerstrijken in Aarle-Rixtel. Organisator Henk van Lierop is één van de vele clubleden uit Laarbeek die bij De Bromvliegers (met 450 leden over heel Nederland) is aangesloten. Hij is blij dat er in zijn gemeente gestart gaat worden. "We zijn bijzonder blij met deze drukbezochte rit die sinds 2004 deel uitmaakt van de "Brabantse Bromfiets Dagen". Onze leden komen uit alle windstreken en met name uit Zuidoost Brabant. Niet-leden zijn uiteraard ook van harte welkom want hoe groter de opkomst, des te mooier het evenement. We hebben er alles aan gedaan om een mooie route te maken door het Brabants landschap over een afstand van ongeveer 80 kilometer met ongeveer halverwege een pauzeplaats".

Snelheid speelt bij deze toertocht geen enkele rol, samen genieten van de mooie omgeving is het brommermotto van De Bromvliegers. Mocht u tijdens deze rit met pech komen te staan dan kunt u gebruik maken van onze bezemwagen die achter de deelnemers aan rijdt. De inschrijving is geopend van 09.00 tot 10.30 uur en bedraagt €7,00, dit is inclusief een consumptie bij de startplaats, verzorging op de pauzeplaats en een leuke herinnering voor aan de bromfiets.

De Gouwe Ouwe Rit is onderdeel van de 'Brabantse Bromfiets Dagen' waarbij later in het jaar ook ritten georganiseerd worden vanuit Zijtaart, Rosmalen, Veghel/Mariaheide, Oirschot en Schijndel. Bij mooi weer verwachten ze rond de 300 deelnemers. Publiek is van harte welkom om te komen genieten van de aanwezige oldtimers. Hiervoor zijn de volgende tijden interessant: vanaf 9.00 uur verzamelen de bromfietsliefhebbers zich bij De Dreef. De start vindt plaats om 11.00 uur. Tussen 14.30 en 15.30 uur worden de bromfietsen en Solexen weer terug verwacht in Aarle-Rixtel. Kom dus gerust even een kijkje nemen en geniet van al die Zündapps, Kreidlers, Puchs, Solexen enz. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk van Lierop, tel. 0492-463210, of kijk op de website van De Bromvliegers: www.bromvliegers.nl.