Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 0ee524
Foto: Joost Duppen
Algemeen

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Jan van Asseldonk

Laarbeek - Wethouder Joan Briels reikte zaterdag 27 april, namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit aan Jan van Asseldonk. Jan was 16 jaar (mede)organisator van de Oranjeloop en nam officieel afscheid van deze taak na de run in Lieshout op Koningsdag.

Jan van Asseldonk was vanaf 2001 als vrijwilliger van de Runnersclub Lieshout betrokken bij de organisatie van de Oranjeloop. In 2003 ging hij meedraaien in de organisatie van het evenement, dat inmiddels bekend staat onder de naam Kings & Queensrun.

Zijn taak was het verzamelen van alle materialen die nodig zijn (hekken, podium, drankposten) en ook coördineerde hij de inzet van vrijwilligers. Die vrijwilligers zocht hij zelf en hij regelde ook de training voor de verkeersregelaars.

Hij deed dit altijd met veel enthousiasme en betrokkenheid en ook deed hij dit heel secuur.

Omdat Jan van Asseldonk precies wist wat er moest gebeuren, liepen de Oranjelopen altijd perfect en waren er veel complimenten van deelnemers en vrijwilligers.

De organisatie van de run loopt van het najaar tot eind april. Naar schatting was hij er jaarlijks 100 uur mee bezig. Hij stopt nu met het organiseren van de Kings & Queensrun, maar gaat wel door met andere activiteiten voor de Runnersclub. Zo is hij nog altijd 100 uur per jaar actief met het organiseren van de jaarlijkse RCL wandeltocht en zet hij zich wekelijks 3 uur in als wandeltrainer.

Onder de vlag van de KBO zet hij zich ook nog in op andere vrijwilligersactiviteiten zoals Jeu de Boules en bridge.

De Runnersclub Lieshout wil hem graag in het zonnetje zetten voor al zijn activiteiten voor de Oranjeloop, op zijn laatste actieve dag als organisator van de Kings & Queensrun.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>