Afbeelding

Sportcafé den Ekker kroont zich tot kampioen

Sportnieuws

Beek en Donk - Historie is geschreven bij het WAC. Sportcafé den Ekker, debutant dit seizoen in de B-klasse, kroont zich direct tot kampioen in diezelfde klasse. Door een 5-3 overwinning op FC van de Burgt sleept het de titel met nog een duel te spelen in de wacht.

Het was tegen de huidige nummer 3 in de rangschikking geen formaliteit. De snelle voorsprong via T. Bouw werd even zo snel weer gelijkgetrokken door J. Gerrits. G. van Empel wist die voorsprong in ere te stellen en dat binnen de eerste tien minuten. De 3-1 was nog onvoldoende voor de overwinning, nadat A. Leenders de aansluiting vond. Na een kwartier lang geen doelpunt bewonderd te hebben, was het T. Bouw die de beslissing leek te hebben geforceerd, ware het niet dat A. Leenders wederom de spanning terugbracht. N. Brouwers was het die aan alle twijfel een einde maakte: 5-3. Sportcafé den Ekker, van harte gefeliciteerd met dit unicum.

Eerder die avond had Danny Megens Keurslagerij, de directe concurrent van den Ekker, haar plicht vervuld en Café Thuis met 10-1 opgerold. R. Hendriks, de laatste weken toch al flink op schot, had met zes doelpunten een flink aandeel in de overwinning. Thuis mocht na een tiental minuten hopen op meer toen het via T. van der Aa de 1-2 op het scorebord schoot, maar die illusie werd al snel aan diggelen geschoten. Voor de Keurslagerij rest nu nog een duel met de kampioen. Helaas niet om het kampioenschap, maar om de wedstrijdpremie!

In de A-klasse ontstond er om plek twee een klein gaatje. Aben & Slag Advocaten versloeg Sevenmiles.nl/ Café-Zaal van de Burgt en 1.FC Geerts deelde de punten met Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. Voor Aben & Slag dus een gunstig avondje. Sevenmiles.nl had nog wel de betere start en koesterde ook lang de 1-0 voorsprong, maar niet lang genoeg. Nadat het op karakter de 2-2 via R. Hellings had bewerkstelligd leek het uit te draaien op een 2-2 gelijkspel, totdat F. Dankers in het slot de 3-2 voorsprong binnenschoot. P. Raaymakers zette de advocaten kort daarna op 4-2, waarmee de zege veilig werd gesteld.

1.FC Geerts had het lastig tegen Lindeboom. Namens Lindeboom zorgde A. van de Vegt tweemaal voor de voorsprong. Tweemaal wist Geerts deze ongedaan te maken. Verder dan dat kwam het helaas niet, waarmee het Aben & Slag met nog een duel voor de boeg een voorsprong van twee punten zag nemen.

Voor beide opponenten van de nummers 2 en 3, Sevenmiles en Lindeboom, zal het seizoen waarschijnlijk gaan eindigen op plek 5 en 4.

DK Garagebedrijf, inmiddels gedegradeerd uit de A-klasse, speelde tegen Go-People.BV vrijuit en dat leidde tot de tweede winst van het seizoen. Nadat de eerste doelpuntrijke twintig minuten hadden geleid tot een 4-4 tussenstand, nam DK vervolgens afstand van Go-People. T. van Berlo was de grote man aan DK-zijde, hij trof viermaal het net. D. van Rossum was namens Go-People erg productief in dit duel. Een drietal treffers was voor de technicus al een hele tijd geleden. Voor DK was het een welkome opsteker na een seizoen waarin veel net niet lukte.