Daan van Heijnsbergen was eerder tegen Dommel ook belangrijk (archieffoto)

Sparta'25 zet thuis zegereeks voort

Sportnieuws

Beek en Donk - Sparta '25 haalde op donderdagavond 25 april een zwaar bevochten, maar zeker verdiende overwinning op Spoordonkse Boys. Hierdoor passeert het Valkenswaard op de ranglijst en heeft het twee punten voorsprong en nog een inhaalwedstrijd tegen Tivoli voor de boeg (zondag 5 mei).

Vorig week zondag in de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Wodan heeft Sparta'25 een moeizame maar zeer belangrijke overwinning behaald. Na een 0-1 ruststand wist de thuisploeg met 2-1 drie belangrijke punten in eigen huis te houden. Het blijkt elke keer weer dat Sparta moeite heeft met ploegen die zeer verdedigend voetballen. En dat bleek ook donderdag weer.

Het was moeizaam wat de groen-witten op de mat legden. Spoordonkse Boys parkeerde de hele wedstrijd de bus op eigen veld. Sparta'25 ontbeerde creativiteit om hier doorheen te breken en kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Het gemis van Jeremy Raaijmakers was in de voorste gelederen duidelijk voelbaar. In de 9e minuut werd een corner met het hoofd teruggelegd door Jaccy van den Enden, waarbij Michiel Koot net te laat kwam om de vrije bal in het doel te schieten. Het duurde tot de 28e minuut dat er weer gevaar was voor het Spoordonkse doel. Michel Koot brak op rechts door. Zijn lage voorzet kon door de keeper van Spoordonk onderschept worden waarna René Brouwers van 11 meter afstand het lege doel mistte. Om de aanvallende intenties meer body te geven werd om tactische redenen de 5-3-2 opstelling omgezet naar 4-3-3. Verdediger Ron Brouwers wisselde voor aanvaller Freek Schoones. Tot aan de rust bracht dit nog geen grote veranderingen. Balbezit voor Sparta '25 maar nauwelijks kansen.

Net na rust kon dezelfde Freek Schoones op rechts doorstoten en bij zijn lage voorzet kwam Michiel Koot een teenlengte te kort om deze voorzet tot doelpunt te promoveren. Jaccy van den Enden werd gewisseld voor de jonge spits Daan van Heijnsbergen en hij liet zijn klasse in deze korte periode zien. In de 70e minuut dan eindelijk het verlossende doelpunt. Een vrije trap na een overtreding op Elco van Schijndel werd door René Brouwers gevaarlijk ingebracht. Het was Robert van Lankveld die met een kopbal de doellijn wist te passeren. De verdiende 1-0 met nog 20 minuten te gaan. Het spel van Sparta '25 werd hier niet beter op en Spoordonkse Boys kwam zelfs enkele keren gevaarlijk opzetten. In de 86e minuut deed een verwoestend schot van de gasten de Sparta-harten sneller kloppen maar de bal verdween voor de groen-witten aan de goede kant van de paal over de achterlijn. In de blessuretijd zagen ze het hoogtepunt van de avond. De 16-jarige Daan van Heijnsbergen volleerde de bal vanaf ruim 20 meter achter een verbouwereerde doelman van Spoordonkse Boys (2-0).

Een verdiende overwinning op de hekkensluiter maar het niveau moet de komende wedstrijden omhoog. Alhoewel. Als je op deze manier elke wedstrijd weet te winnen ben je kampioen. Tot man van de wedstrijd werd Joost Ankersmit uitgeroepen.