Opnieuw nederlaag voor ASV '33

Aarle-Rixtel - ASV '33 verloor de thuiswedstrijd tegen Brandevoort met 0-3. Dit doet vermoeden dat het een kansloze nederlaag was, maar dat is zeker niet het geval. Net als in de vorige wedstrijden werden diverse kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt.

De eerste aanval van ASV '33 leverde al meteen een goede kans op. Pim van den Tillaart kwam in de eerste minuut vrij voor de keeper, maar zijn inzet trof geen doel. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een combinatie van Brandevoort door het midden werd door Djardi Martina beheerst afgerond: 0-1.

Vanaf dat moment controleerde Brandevoort de wedstrijd en speelde de bal rustig rond. Een enkele keer kwam de ploeg er via goede combinaties gevaarlijk uit, maar keeper Martijn Verbakel bracht redding. ASV '33 slaagde er niet in de tegenstander onder druk te zetten. Toch kreeg de ploeg in de eerst helft nog twee goede kansen. In de 25e minuut had Thomas Fritsen een vrije schietkans, maar zijn schot was te slap en eindigde in de handen van de keeper. Tien minuten later werd de bal diep gespeeld op Pim van den Tillaart. Die speelde handig zijn tegenstander uit, maar oog in oog met de Brandevoortse doelman schoot hij naast.

In de tweede helft kwam bij ASV '33 Mees van Roij in de ploeg voor Kevin van Schijndel. Dit leverde meteen twee grote kansen op. In de 46e minuut werd Mees van Roij, na een goede aanval, vrijgespeeld. Zijn schot werd echter gekeerd door de keeper. Een minuut later was dezelfde speler attent bij een te korte terugkopbal van Brandevoort. Vanuit een moeilijke hoek schoot Mees van Roij de bal echter net naast. Ook hierna bleef ASV '33 aandringen, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Brandevoort kon redelijk eenvoudig overeind blijven.

In de tachtigste minuut nam ASV '33 een hoekschop. De bal werd weggekopt door Brandevoort en snel naar voren gespeeld. De verdediging van ASV '33 greep niet adequaat in, waardoor aanvaller Bart Verstijnen voor 0-2 kon zorgen. Ook in de 88e minuut was de verdediging van ASV '33 niet attent genoeg, waardoor dezelfde speler de 0-3 eindstand liet aantekenen.

Opnieuw werd ASV '33 afgestraft voor het niet afmaken van de kansen. Het verschil met MVC is nog steeds 7 punten, maar Olympia Boys is door een gelijkspel bij SJVV een puntje dichterbij gekomen. Het verschil is nu zes punten, dus de wedstrijd van zondag, uit bij Olympia Boys is cruciaal. Bij winst is het klassenbehoud nagenoeg zeker, maar er mag in ieder geval niet verloren worden.

De opstelling van ASV '33: Martijn Verbakel; Robbert Mol, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Erwin van Dijk; Teun van Asten (79e min. Pim Dubois), Jordy Kuijpers, Teun de Koning; Kevin van Schijndel (46e min. Mees van Roij), Pim van den Tillaart, Thomas Fritsen (70e min. Peer van de Kerkhof).