Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Runningteam Laarbeek brengt bevrijdingsvuur naar Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Evenals in 2017 en 2018 zal het Runningteam Laarbeek op 4 mei 's avonds vertrekken naar Wageningen om het bevrijdingsvuur te gaan ophalen en dit al lopend naar Laarbeek brengen.

Wanneer alles volgens planning verloopt zullen ze omstreeks 8.00 uur in Mariahout bij het sportpark aankomen. Daar wordt het team verwelkomt door harmonie St. Caecilia, aangevuld met enthousiastelingen van de Beek en Donkse harmonie, die op deze dag - de eerste zondag in mei - het traditionele dauwtrappen organiseert. Dit jaar met een bijzonder tintje, omdat het een onderdeel is van de gezondheidsrace 3.0 in Laarbeek en dat betekent o.a. dat iedereen is uitgenodigd om hieraan mee te doen. Het begint om 06.00 uur te Mariahout, bij het sportpark.

Na een uitgebreide pauze gaat Runningteam Laarbeek om 9.50 uur weer op weg naar Mariahout. Het tijdschema voor de doorkomsten in de dorpen is als volgt: 10.00 uur: Aankomst Mariahout; 10.20 uur: Vertrek uit Mariahout; 10.45 uur: Aankomst Lieshout bij de kiosk; 11.05 uur: Vertrek uit Lieshout; 11.20 uur: Aankomst in Aarle-Rixtel bij de Couwenbergh; 11.40 uur: Vertrek uit Aarle-Rixtel. 12.10 uur: Aankomst in Beek en Donk.

Ook dit jaar willen ze er een grootse bevrijdingsloop van maken vanaf Mariahout naar Beek en Donk. Iedereen die wil, wordt uitgenodigd om hieraan mee te doen, het zij lopend of met de fiets. De afstand bedraagt 15,6 kilometer en de snelheid ligt rond de 10 km. per uur. Je kunt ook in elk dorp aansluiten.

Het zou natuurlijk heel mooi zijn, wanneer er vele vlaggen langs de route uithangen, te meer omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat bevrijding van Zuidoost Nederland plaats vond. In elke kern wordt gedurende 20 minuten stilgestaan bij de bevrijding. En ook dit jaar zal het team vergezeld worden door een aantal (oude) militaire voertuigen, die deze keer voor het Runningteam zullen uitrijden.

Verkeersregelaars leiden het een en ander in goede banen en wegen worden voor korte tijd afgezet, zodat de veiligheid gegarandeerd wordt.

De doelstelling van het Runningteam is aandacht en geld op halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar speciaal voor het Hospice in oprichting te St. Michielsgestel.

Doneren kan tot en met Pinksteren, wanneer de ROPARUN, de langste estafette hardloopwedstrijd ter wereld, zal plaatsvinden vanuit Parijs (±520 km) of Hamburg (±562 km). Runningteam Laarbeek vertrekt vanuit Hamburg.

Het rekeningnummer, waar u uw gift naar kunt overmaken is: NL03 RABO 0154 1799 49 t.n.v. Stichting Running Team Laarbeek te Lieshout. U kunt ook rechtstreeks doneren aan de St. Roparun: ga naar www.roparun.nl, klik op de knop 'Doneer nu' (rechtsboven in scherm), kies dan team 56 en vul een bedrag in. Runningteam Laarbeek is u zeer dankbaar evenals de mensen die palliatieve zorg hard nodig hebben.