De jeugd krijgt volop ruimte bij Badminton Club Lieshout
De jeugd krijgt volop ruimte bij Badminton Club Lieshout

Badminton Club Lieshout maakt ruimte voor jeugd

Sportnieuws

Lieshout - Met de gestage groei van de jeugdafdeling heeft Badminton Club Lieshout besloten meer ruimte te geven voor de jongste jeugd. De sportvereniging heeft daarvoor de trainingstijden aangepast, zodat de jongste jeugd de aandacht kan krijgen die ze nodig hebben. Ook voor de senioren heeft de vereniging overigens oog: binnenkort start de beginnerscursus voor deze groep.

Jeugdafdeling
De jeugdafdeling van Badminton Club Lieshout is sterk groeiende. De sterkste groei zit in de jongste jeugd (7-12 jaar), waar de aanwas behoorlijk is. Om voldoende aandacht aan deze belangrijke groep te kunnen geven is besloten de trainingstijden aan te passen en uiteindelijk de hele speelavond van de vereniging opnieuw in te delen. Belangrijkste verandering is dat de groep allerkleinsten (aspiranten) gesplitst wordt in twee groepen. De eerste groep gaat van 18.30 tot 19.30 uur een-op-hen gerichte training krijgen. De tweede groep start wat later; zij starten om 19.00 uur en trainen tot 20.00 uur. Op die wijze kunnen zowel de eerste groep als de tweede groep een op-hen-gerichte training krijgen, inclusief de bijbehorende aandacht.

Junioren
De daaropvolgende groep (junioren) schuiven hiervoor hun training op, die nu samen gaat vallen met de training van de senioren, die weer een half uur naar voren gehaald wordt. De training van de junioren en de senioren wordt dus gecombineerd in een gelijk tijdvak. Soms zal de training overigens gezamenlijk plaats vinden, soms apart van elkaar: dat is afhankelijk van de oefeningen en de opkomst. Belangrijk bij deze wijziging is dat de groep aspiranten gesplitst kan worden en de aandacht kan krijgen die deze groep behoeft.

De nieuwe trainingstijden zijn als volgt: Aspiranten 1 (Aanvang 18.30 uur); Aspiranten 1 en 2 (Samen van 19.00 tot 19.30 uur); Aspiranten 2 (Training van 19.30 tot 20.00 uur); Junioren en Senioren (Training van 20:00 tot 20:50 uur).

Beginnerstraining
Eerder al is gebleken dat er behoefte is aan een beginnerstraining voor senioren (>16 jaar). Senioren kunnen via deze beginnerstraining eenvoudig kennis maken met de badmintonsport in het algemeen en Badminton Club Lieshout in het bijzonder. Zij kunnen gedurende een zestal weken de basisbeginselen van de badmintonsport leren. Hoe het racket vast te houden? Welke lijnen gelden? Wat voor slagen zijn er, etc. Door deel te nemen aan deze beginnerstraining kunnen de deelnemers de komende zomer volop badmintonnen en laten zien dat ze het spel beheersen. De beginnerstrainingen starten op woensdagavond 9 mei en gaan door tot en met 13 juni. Aanvang van de beginnerstraining is steeds klokslag 20.00 uur. Deelname is mogelijk voor iedereen en zéér laagdrempelig. Voor slechts €15,00 kun je zes trainingen voorgeschoteld krijgen en in korte tijd alle grondbeginselen van de badmintonsport leren.