Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 09525e
Foto:

Wachten op groen licht voor Mimosaplantsoen

Aarle-Rixtel - Mogelijk eind van het jaar kan er begonnen worden met het bouwrijp maken van de grond voor de woningen aan het Mimosaplantsoen in Aarle-Rixtel. Hiermee zouden dan op korte termijn dertien nieuwe (patio)woningen worden toegevoegd aan het woningbestand in het dorp. En dat is hard nodig. Aarle-Rixtel is, naast Lieshout, het dorp waar de afgelopen jaren de minste nieuwbouw is gekomen.

Of er aan het einde van dit jaar ook begonnen kan worden met het bouwrijp maken van de grond is afhankelijk van de bezwaarprocedures die momenteel lopen. Drie omwonenden zijn tegen de komst van de woningen. De Raad van State, de hoogste bestuursrechter in Nederland, stelde in een tussenvonnis dat de gemeente Laarbeek enkele aanpassingen moest doen in het bestemmingsplan. Er moest duidelijk worden vastgelegd dat er niet meer dan 13 woningen gebouwd zouden worden, het aantal parkeerplaatsen moest worden vastgelegd en de historische schoorsteen die in het gebied staat moet worden behouden.

"De gemeente heeft het bestemmingsplan aangepast en belanghebbenden kunnen hier nog tegen in beroep gaan bij de Raad van State", legt wethouder Greet Buter uit. De verwachting is dat er in juni een uitspraak wordt gedaan.

De historische schoorsteen wordt beeldbepalend in het nieuwbouwplan. Daarvoor moet deze wel zo'n 35 meter worden opgeschoven. De gemeente neemt een deel van de kosten voor zijn rekening, projectontwikkelaar Burgtbouw de rest. De schoorsteen is ruim honderd jaar oud en hoorde bij Villa Mimosa, het huidige pand van restaurant Châlet Couvert. De schoorsteen hoorde bij de Victoriakas. Een kas met een zeer vochtige, warme atmosfeer waarin tropische waterplanten het goed doen, zoals de reuzenwaterlelie, de Victoria Amazonica. Planten kweken was een hobby van Alphonse Emile Albers Pistorius. Burgemeester van Aarle-Rixtel van 1909 tot 1924.

De gemeente is blij als uiteindelijk de schop de grond in kan en gestart kan worden met de bouw van de woningen. "De behoefte in Aarle-Rixtel is groot. Er zijn ook al veel kandidaatkopers. Tevens zou het kunnen helpen in de doorstroming van woningen in Aarle-Rixtel."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>