Theo de Jong
Theo de Jong

Collectie Theo de Jong in Aarles Heemhuis

Algemeen

Aarle-Rixtel - Na de succesvolle foto-expositie van Marcel en Marcel van de Kerkhof in het Aarlese heemhuis richt de heemkundekring de spotlights de komende tijd op de collecties van Theo de Jong.

Theo - geboren en getogen Aarlenaar - is al van jongs af aan actief in het verzamelen en prepareren van skeletten van dieren. In de loop der jaren heeft hij een unieke verzameling tot stand weten te brengen. Als bioloog heeft Theo enorm veel kennis van zaken op dit terrein. Als archeoloog heeft hij aanvullende kennis op het gebied van archeologische planten- en dierenvondsten. Theo is als professioneel archeoloog verbonden aan het erfgoedhuis te Eindhoven en is tevens stadsarcheoloog van Helmond. Theo geeft regelmatig presentaties en lezingen en verzorgt daarnaast ook exposities rondom zijn uiteenlopende collecties. Dit keer is dus het Aarlese Heemhuis aan de Kouwenberg aan de beurt. Gezien de aard van deze expositie verwacht het heemhuis vooral ook jeugdige belangstellenden. Ook scholen zijn van harte welkom.

Deze expositie is elke zondag van 5 mei tot en met 1 september te bezichtigen van 14.00 tot 17.00 uur. Buiten deze openingstijden kan men ook op afspraak deze expositie bezoeken en wel via telefoonnummer 0492-392763