Afbeelding

Duo concert De Goede Hoop en Musis Sacrum

Algemeen

Aarle-Rixtel - Harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel concerteert op zaterdag 11 mei samen met harmonie Musis Sacrum uit Bakel. Dit concert wordt gehouden in MFC De Dreef te Aarle-Rixtel en begint om 20.00 uur. Het concert is voor De Goede Hoop het eerste concert in aanloop naar haar concoursgang eind november 2019.

Het programma bestaat uit diverse werken, waarvan de concoursstukken in omlijst worden. Dirigent Martijn Pepels heeft na het Nieuwjaarsconcert al 1 muziekstuk voor het concours op de lessenaar gezet en na het carnavalsconcert is hier muziekstuk 2 aan toegevoegd. Beiden stukken zijn nu zover om voor de eerste keer uitgevoerd te worden op een concert. Het 1e stuk is Pastorale Symphonique van Jacob de Haan. Een 3-delig stuk waar de aantasting van het milieu door de mens centraal staat. Met 2 contrasterende hoofdthema's en een 3e neventhema staat dit werk voor u als luisteraar bol van verassingen. Het 2e stuk is The legend of Amaterasu van Eric Swiggers. Dit werk vertelt op muzikale wijze de oude Japanse legende van Amaterasu, de godin van de zon. Oogverblindend is haar verschijning. Maar het wordt donker als zij zich beledigd terugtrekt. Uiteindelijk lukt het met een list om haar weer stralend tevoorschijn te laten komen.

Harmonie Musis Sacrum onder leiding van dirigent Sef Pijpers haakt in op de stralende verschijning. Zij bieden de luisteraars een onderhoudend leuk programma. Zij laten bezoekers en deelnemers in voorjaarssfeer genieten, als uitdagend voorafje naar een mooie zomer. Dit concert is gratis toegankelijk. Beide harmonieën zien u graag verschijnen op zaterdag 11 mei om 20.00 uur in MFC De Dreef te Aarle-Rixtel.