Logo mooilaarbeek.nl
Een deel van de vrijmarkt, richting de Kerkstraat in Beek en Donk   | Fotonummer: 917485
Een deel van de vrijmarkt, richting de Kerkstraat in Beek en Donk (Foto: Johan Maas)
Algemeen

Wel geklaag, maar geen vrijwilligers Koningsdag Beek en Donk

Beek en Donk – Er werd geklaagd via Facebook, maar ook mondeling op de Oranjemarkt op Koningsdag op het Heuvelplein. De organisatie zou slechter dan slecht zijn en veel mensen zouden volgend jaar wegblijven. Toch moeten de inwoners blij zijn dat er in ieder geval iets is georganiseerd. Het had niet veel gescheeld of de stekker was eruit getrokken.

"Veel oproepen zijn er geweest, maar het heeft niets opgeleverd. Lang zag het ernaar uit dat ik (los van de horeca) alleen het OranjeFestival (Koningsnacht en -dag) zou moeten organiseren", vertelt Ronnie Tijssen, vrijwilliger voor Laarbeek in hart en nieren. "Ik wilde eind december de stekker eruit trekken, want ik ga niet in mijn eentje de verantwoordelijkheid dragen voor zo'n groots evenement met financiële verplichtingen. Ik heb toen twee personen bereid gevonden om mee te denken en daardoor heeft het tóch doorgang kunnen vinden."

Geklaag
Meer dan triest vindt de organisatie het dan ook dat mensen publiekelijk, zoals op Facebook, gaan klagen. Ronnie: "Ik denk dat de inwoners blij mogen zijn dat er uiteindelijk nog wél iets is georganiseerd. We hebben gedaan wat we konden. Natuurlijk willen wij ook meer activiteiten voor kinderen en kunnen we nog van allerlei leuke dingen bedenken. Maar als je geen vrijwilligers hebt, houdt het al snel op. Daarnaast zijn er heel veel kramen op de dag zelf niet op komen dagen vanwege de slechte weersomstandigheden. Het zou een grotere markt worden dan vorig jaar."

Hoe nu verder?
Ook Ronnie erkent dat Koningsdag niet de uitstraling had – met name de markt – die het zou moeten hebben. "Ik heb het – samen met de horeca - doorgezet, omdat ik me hard maak voor Beek en Donk. Anders was er niets geweest." Op Facebook laaide een discussie op waar veelvuldig op gereageerd is. "Dat heeft al wel wat zoden aan de dijk gezet, want er hebben inmiddels drie inwoners belangstelling getoond om mee te helpen met de organisatie. Ik hoop dat nog meer mensen zich aanmelden. We zullen het toch met zijn allen samen moeten doen. Samen één mooi evenement maken voor Beek en Donk. Help je mee? Mail naar oranjefestival@outlook.com."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>