Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: a693df
Foto: Joost Duppen
FOTO'S & UITSLAGEN Fotoseries

Geslaagde 2e editie van Kings&Queens Run en Festival

Lieshout - Op Koningsdag hoefde je je in Lieshout geen minuut te vervelen. De ochtend startte al vroeg met de Prinsen&Prinsessen Run en daarna ging om 11 uur, met ruim 180 deelnemers, de Kings&Queens Run van start. Rond 12.30 uur ontving Jan van Asseldonk de vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek waarna het Kings&Queens Festival startte.

"Veel zuurstof in de lucht"
Met zichtbaar veel plezier geeft Roel van Mook van Lifestyle Center Laarbeek een warming-up aan alle hardlopers. Headset op, bijpassende muziek en iedereen komt in beweging; van jong tot oud. Paraplu's hangen in de lucht en al gauw vliegen de kinderen, soms vergezeld door een ouder, over het parcours. Laarbeek Actief doet zijn naam eer aan door stagiaires Elke en Ilse bij deze loop te laten assisteren. Trotse kinderkoppies betreden bij de prijsuitreiking het podium, maar voor iedereen lag er sowieso een mooie medaille klaar. Om 11 uur geeft Jan van Asseldonk het startschot van de Kings&Queens Run, waarvan het logo professioneel op zijn wang is geschminkt. Jan weet nog van niets als hij toekijkt hoe de menigte hardlopers in beweging komt. Hij heeft in al die jaren gezorgd voor de inzet van alle vrijwilligers bij het hardloopevenement. Gelukkig wordt het ondertussen droog en hangt er, zoals hardlopers graag zeggen, veel zuurstof in de lucht.

DJ Wilco en DJ Thijs Geene
Dan is het wachten geblazen op de eerste doorkomst op de Heuvel. DJ Wilco, gestationeerd tegenover het Brouwerij Café en DJ Thijs Geene, gestationeerd op de Floreffestraat, laten goede muziek horen waardoor je automatisch beweegt. De speaksters vragen aandacht voor de wafels die gebakken worden voor de Roparun, voor alle vrijwilligers, de sponsors én uiteraard voor al die lopers die fris of vermoeid voorbij komen en 1, 2, 3 of 4 rondes van 2,5 kilometer maken. En zij herhalen dat er een verrassing is rond half 1, en dus dat iedereen moet blijven.

"Jij moet even buiten blijven"
Rond kwart over 12 volgt de prijsuitreiking met de Liessentse Máxima en Willem-Alexander, oftewel Ivon en Erik Relou. Dat doen zij goedlachs en vol enthousiasme. De winnaars worden gekroond en nemen mooie prijzen mee naar huis. En dan is het bijna half 1. Jan van Asseldonk wil net het Brouwerij Café binnenlopen, maar wordt staande tegengehouden. "Jij moet nu even buiten blijven", vertelt een vrijwilligster hem. Wethouder Joan Briels overhandigt een verbaasde Jan de vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek (lees hier) voor zijn enorme inzet in al die jaren voor Runnersclub Lieshout. Jan neemt de penning, de oorkonde, de felicitaties en het applaus ogenschijnlijk rustig in ontvangst, terwijl zijn familie trots toekijkt. Jan is een vrijwilliger in hart en nieren. Hij gaat daarna snel naar zijn Jeu de boulesclub als het Kings&Queens Festival losbarst op de Heuvel.

Uitslagen Prinsen&Prinsessenrun
Meisjes 4 jaar:
1. Noor Hovers
2. Janne van Venrooij
3. Indra Mestrom

Meisjes 5 jaar:
1. Evie op den Buijs
2. Alicia Hinchey
3. Pip Vorstenbosch

Meisjes 6 jaar:
1. Isa Jacobs
2. Roos Hupkes
3. Iris Brouwers

Meisjes 7 jaar:
1. Nikki Ermers
2. Juliette Caelen
3. Tessa Donkers

Meisjes 8 jaar:
1. Hilke Klomp
2. Loes van Hoof

Meisjes 10 jaar:
1. Meike Heerdink

Meisjes 11 jaar:
1. Ilke Biemans
2. Beau van Lieshout

Jongens 4 jaar:
1. Sam Prijden
2. Pim Lijten
3. Vik van Lieshout

Jongens 5 jaar:
1. Simon van Sinten
2. Morris van Lieshout
3. Alexander Hinchey

Jongens 6 jaar:
1. Siebe Klomp

Jongens 7 jaar:
1. Mees Jacobs
2. Pepijn de Leest
3. Tygo van Esch

Jongens 8 jaar:
1. Daan Brouwers
2. Luuk Donkers
3. Aman Habteab

Jongens 9 jaar:
1. Tim Michiels

Jongens 10 jaar:
1. Koen Donkers
2. Lucas Prijden
3. Loek Hovers

Jongens 11 jaar:
1. Mart van Aspert
2. Thijme Hagedoorn
3. Tomas Hateab

Jongens 12 jaar:
1. Roy van den Tillaart

Uitslagen Kings&Queens Run
2,5 kilometer mannen:
1. Luke van Aspert
2. Fergus Tabor
3. Luuk Verhoeven

2,5 kilometer vrouwen:
1. Fenne Claessens
2. Sanne Michiels
3. Jasmijn Geurts

5 kilometer mannen:
1. Stijn van Dommelen
2. Awet Habteab
3. Sjoerd Rutten

5 kilometer vrouwen:
1. Inge van Veggel
2. Anne van de Meulengraaf
3. Alies van Oosterwijk

7,5 kilometer mannen:
1. Max Heijmans
2. Jos de Groot
3. Wout Vinken

7,5 kilometer vrouwen:
1. Nicole Loeve
2. Hanneke Lukassen
3. Karin Bekkers

10 kilometer mannen:
1. Arjan Donkerbroek
2. Ralf Smets
3. Andrew Staal

10 kilometer vrouwen:
1. Anne Smeets
2. Anita Monen
3. Corina Wierbos

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>