Wouter van Vijfeijken mét de felbegeerde wisselbeker
Wouter van Vijfeijken mét de felbegeerde wisselbeker

Wouter van Vijfeijken clubkampioen Badminton Club Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Met een duidelijke overwinning op Bert Manders, de 'Clubkampioen Single' van 2018, heeft Wouter van Vijfeijken de titel 'Clubkampioen Single 2019' bij de senioren van Badminton Club Lieshout binnengehaald. Wouter was deze keer niet te verslaan door de concurrentie die deze keer zowel in voorrondes als in finales aan de slag moest.

Nieuwe opzet
De Clubkampioenschappen Single zijn dit jaar bij de senioren van Badminton Club Lieshout niet op een aparte toernooi-dag gehouden, maar gespeeld tijdens de speelavonden van de vereniging. Met deze verandering hoopt de organisatie meer deelneming te krijgen. Ook is de opzet verbreed met een A- en een B-poule, waardoor de drempel om mee te doen fors verlaagd is. Tenslotte is het toernooi ook nog eens gespreid over diverse speeldagen, waardoor "de vorm van de dag" niet alleen meer bepalend is.

Poulewedstrijden
In de A-poule, met de allersterkste deelnemers ontbrak Ruud van Vijfeijken, de kampioen van twee jaar geleden, vanwege een lastige blessure. Wél streden Jeroen van der Heiden (die ook de organisatie in handen had), Bert Manders en Laurence Roijackers samen met de uiteindelijke winnaar Wouter van Vijfeijken in deze poule A.

Voorrondes
In de voorrondes waren er niet veel verrassingen. Bert Manders won met 21-11 en 21-16 van Laurence Roijackers en Wouter van Vijfeijken met twee keer 21-13 van Jeroen van der Heiden. In de tweede speelronde was vooral de eerste set van de partij tussen Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden spannend (20-21). Op het andere veld nam Wouter van Vijfeijken alvast een voorproefje op de overwinning door met 21-18 en 21-8 Bert Manders in deze voorronde te verslaan. In de derde speelronde verslikte Wouter van Vijfeijken zich nog bijna in Laurence Roijackers, maar kon hij zich nog nét herstellen om zo de eerste set niet te verliezen (21-18).

Finalewedstrijden
In de finalewedstrijden moesten de deelnemers uit de A-poule nóg twee keer aan de bak. Opnieuw had Wouter van Vijfeijken het érg lastig tegen Laurence Roijackers (21-17, 21-18) maar plaatste hij zich toch voor de grote finale. Ook Bert Manders deed dat door een overwinning met 21-14 en 21-13 op Jeroen van der Heiden. In de grote finale was Wouter zeer gebrand op de overwinning en kon Bert Manders slechts sporadisch aansluiten. Met 21-14 en 21-12 kon Bert uiteindelijk niet dichterbij komen en moest hij de overwinning aan Wouter van Vijfeijken laten, die dit jaar opvallend ruim boven de tegenstand uit stak. In de strijd om de bronzen, derde plaats wist Jeroen van der Heiden een klasse-overwinning te behalen op Laurence Roijackers. Met 20-22 en 12-21 won Jeroen, met het recht op de derde plaats.

De einduitslag van poule A: 1. Wouter van Vijfeijken; 2. Bert Manders; 3. Jeroen van der Heiden; 4. Laurence Roijackers.