Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Start 10e wandelvierdaagse Gezond Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Inmiddels kan de organisatie wel zeggen, 'de wandelvierdaagse Gezond Laarbeek, een traditioneel evenement. Het tot een succesvol uitgegroeid wandelevenement wordt dit jaar, op 14 mei, voor de 10e keer gehouden. Vooral door de deelnamen van veel jongere mensen en gezinnen een goed lopende organisatie. Waarvan in elke Laarbeekse kern een team de routes en bemensing met vrijwilligers regelt.

In Aarle-Rixtel is dat Dirk Verhees die met veel van de vrijwilligers uit de eerste gezondheidsrace hier de zaken regelen. In Beek en Donk is dat het Team The Shooters waar Beppie en Jan van Stiphout de organisatie in handen hebben. In Mariahout zijn het Leo en Wilhelmien Biemans die samen met de al alle jaren mee helpende mensen van het eerste Gezondheidsteam hier de zaken verzorgen. In Lieshout zijn het Henk en Gerda Berkers die hier de zaken coördineren. Henk heeft de algemene coördinatie van het wandelevenement.

Al deze mensen staan borg voor een goede organisatie. Het is ook mede aan het simpel houden van alle zaken te danken dat het allemaal zo soepel verloopt. Maar! Wat zou dit alles zijn als er geen wandelaars waren. Niets natuurlijk! Maar gelukkig slaat deze 4-daagse wel aan en staan er steeds meer wandelaars aan de start. De organisatie richt zich uitsluitend op de gemeente Laarbeek.

En dan nu hun jubileumeditie: 10 jaar Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek. Naast de al bekende zaken zoals een gezond drankje en een lekkere hap bij elke rustpauze op elke afstand. Ook is er op enkele start- en finishlocaties muziek aanwezig ter opluistering. En er ligt voor elke wandelaar zolang de voorraad strekt een nuttig en mooi cadeau klaar.

De gebruikelijke afstanden zijn de 3 kilometer die ook geschikt is voor wandelwagens en rolstoelers. Daarnaast de 5 kilometer en de 10 kilometer. Geprobeerd wordt om elk jaar weer mooie en afwisselende routes te maken. Met halfweg altijd een rust- en controleplaats.

De starttijden zijn van 17.30 tot 19.00 uur. Als eerste is dat nu op dinsdag 14 mei in het Buurthuis, Bernadettestraat 43 in Mariahout. De tweede dag, woensdag 15 mei, in Aarle-Rixtel: De Dreef, Duivenakker 76. Op donderdag 16 mei (3e dag) in Beek en Donk: Parkpaviljoen, Muziektuin en de laatste dag (vrijdag 17 mei) in Café De Koekoek, Dorpsstraat 49 met een muzikale afsluiting.

Graag tot ziens op één of meerdere dagen. Graag gepast inschrijfgeld betalen €1,00 basisschoolkinderen voor 1 of meerdere dagen, €2,00 voor volwassenen €1,00 voor volwassenen één dag. Kinderen tot 5 jaar gratis.