Logo mooilaarbeek.nl
Het boekenwinkeltje aan het Heuvelplein   | Fotonummer: d2a303
Het boekenwinkeltje aan het Heuvelplein (Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk))
Algemeen

Read to Grow sluit boekenwinkeltje Heuvelplein

Beek en Donk - Vol enthousiasme begon de Stichting Read to Grow (www.readtogrow.eu) met het boekenwinkeltje aan het Heuvelplein 32a in Beek en Donk. De Wereldwinkel, die voorheen gehuisvest was in dit pand, had besloten om de deuren te sluiten. Een aantal vrijwilligers van die Wereldwinkel was bereid om ook de Stichting Read to Grow te ondersteunen en runde samen met nog andere vrijwilligers het boekenwinkeltje met de naam Booktique.

In Booktique kun je allerlei mooie, tweedehandse Nederlandstalige boeken kopen. Vanaf de start was de belangstelling wat wisselvallig. Het gebeurde regelmatig dat juist mensen van buiten Beek en Donk een stop maakte om rond te snuffelen tussen de boeken. Ook verzamelaars van boeken over Brabant of over de Tweede Wereldoorlog wisten Booktique te vinden. Er kwamen ook regelmatig mensen met de vraag of ze boeken konden brengen. Heel attent, maar het doel was natuurlijk boeken verkopen voor het goede doel. Er zijn nog steeds heel veel mensen die papieren boeken lezen, vaak senioren, maar de groep lezers die een e-reader, tablet gebruikt neemt gestaag toe. Papieren boeken worden steeds vaker opgeruimd en weggegeven. Jongeren lezen over het algemeen ook minder. Langzaamaan nam de klandizie in Booktique dus ook af. En dat heeft de Stichting Read to Grow doen besluiten om te stoppen met het boekenwinkeltje aan het Heuvelplein.

Zaterdag 1 juni is de laatste dag. Vanaf vrijdag 10 mei zijn alle boeken in de uitverkoop: thrillers, kinderboeken, romans enz. Openingstijden: donderdag- vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>