Gebruikers van de Passantenhaven krijgen een goodiebag aangeboden door Jantine de Jongh en David Verstappen (rechts). Uiterst links centramanager Henry van Vlerken
Gebruikers van de Passantenhaven krijgen een goodiebag aangeboden door Jantine de Jongh en David Verstappen (rechts). Uiterst links centramanager Henry van Vlerken Foto: Mark Barten

Goodiebags voor de toeristen in de passantenhaven

Toerisme

Aarle-Rixtel – Voor iedere boot wekelijks een goed gevulde goodiebag met promotionele artikelen van Laarbeek. Dat is wat de mensen krijgen die hun boot aanmeren in de passantenhaven van Aarle-Rixtel. "Hiermee heten we ze welkom en laten we zien wat Aarle-Rixtel, maar ook Laarbeek te bieden heeft", aldus David Verstappen namens ondernemersvereniging Aarle Onderneemt.

Flyers van lokale ondernemers, informatie vanuit de gemeente, DeMooiLaarbeekKrant en nog wat leuke gadgets: de toeristen die hun boot aanmeren in de passantenhaven worden verrast met een goedgevulde 'Laarbeek-tas'. Wekelijks worden op vrijdag de tassen uitgereikt. "Dit gaan we doen vanuit Snoeperij Jantje", vertelt David, die naast bestuurslid van Aarle Onderneemt ook mede-eigenaar van de snoepwinkel is. "Onze mensen, waar wij dagbesteding aan bieden, gaan ervoor zorgen dat de tasjes iedere week up-to-date zijn. Op vrijdag lopen we naar de passantenhaven en reiken we deze tassen persoonlijk uit."

Initiatief
Het idee is een initiatief vanuit Aarle Onderneemt en Centramanagement Laarbeek. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Laarbeek. Centrummanager Henry van Vlerken is content met deze stap. "We willen ons als Laarbeek recreatief en toeristisch profileren. Aarle-Rixtel is een prachtige kern en Laarbeek heeft veel te bieden. Vooral in de zomer meren hier heel veel boten aan. We profileren onszelf met dit welkomstpakket, dat tevens als promotiestuk fungeert."

Eerste uitreiking
De eerste goodiebag werd afgelopen week uitgereikt aan een echtpaar uit Ravenstein. Zij meerden drie dagen in Aarle-Rixtel aan, om vervolgens door te varen naar Tilburg. Het echtpaar is enthousiast over de haven en het tasje. "Nu is het nog rustig met boten, omdat het geen goed weer is. Hoe verder we in de zomer komen en hoe beter het weer is, hoe meer boten hier aanmeren. Het begin van een mooi project is gemaakt", aldus David.

De nieuwe toeristische kaart van Laarbeek bij de Passantenhaven