Archieffoto
Archieffoto Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

ASV '33 blijft in vierde klasse

Aarle-Rixtel - Door een dikverdiende overwinning op directe concurrent Olympia Boys heeft ASV '33 klassenbehoud veiliggesteld. Ook komend seizoen komt de ploeg uit in de vierde klasse.

Olympia Boys streed voor haar laatste kans om het spelen van promotie/degradatiewedstrijden (of zelfs rechtstreekse degradatie) te voorkomen. ASV '33 was echter van begin af aan de fellere en beter voetballende ploeg. Al in de vijfde minuut kreeg ASV '33 haar eerste kans. Een diepe bal van Bart Vermeulen bereikte de vrijgelopen Teun de Koning. De bal sprong echter iets te ver van zijn borst, waardoor de keeper van Olympia Boys kon redden. Enkele minuten later brak Luc Bankers door op links, maar niemand kon zijn scherpe voorzet afronden. Spits Stijn Kersjes kwam hierna twee keer in scoringspositie, maar eerst werd zijn schot geblokt en enkele minuten later schoot hij over. Na een half uur spelen kwam ASV '33 wat gelukkig, maar wel verdiend, op voorsprong. Een vrije trap van Thomas Fritsen viel, via enkele benen, voor de voeten van de mee opgekomen Robbert Mol, die de 0 -1 liet aantekenen. Vlak voor rust zette Teun van Asten prima door op links en legde de bal terug vanaf de achterlijn. De inkomende Stijn Kersjes kon echter net niet bij de bal.

Na enkele minuten in de tweede helft verdubbelde ASV '33 de score. Na slecht uitverdedigen van Olympia Boys onderschepte Thomas Fritsen de bal en verschalkte de keeper met een puntertje uit een moeilijke hoek: 0 – 2. Olympia Boys gooide vervolgens alles op de aanval, maar verder dan een kopbal in het zijnet en een slap ingeschoten doelpoging kwam de ploeg niet. Ondanks het aandringen van Olympia Boys waren de beste kansen in het slot van de wedstrijd voor ASV '33. Zo zette Mees van Roij bij een aanval over rechts goed door, maar zijn schot sprong via de paal weer het veld in. Het slotakkoord was voor de goed spelende Stijn Kersjes. Na een mooie dieptepass van Pim Dubois klopte Stijn Kersjes de verdediger van Olympia Boys op snelheid. Vervolgens omspeelde hij de keeper en scoorde beheerst: 0 – 3.

Omdat ook MVC verloor (van Mariahout) speelde ASV '33 zich met deze verdiende overwinning vrij van degradatiezorgen. Er werd bij vlagen aardig gevoetbald en deze wedstrijd werden de kansen wel beter benut. De laatste drie wedstrijden kan de ploeg ontspannen voetballen want de dreiging van degradatie is afgewend.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Robbert Mol, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Erwin van Dijk; Teun van Asten, Luc Bankers, Teun de Koning (83e min. Pim Dubois); Kevin van Schijndel (46e min. Mees van Roij), Stijn Kersjes, Thomas Fritsen (67e min. Peer van de Kerkhof).