Afbeelding

Nieuwe Koning Krijgsman Soranus Lieshout

Sportnieuws

Lieshout - Bij Krijgsman Soranus was het afgelopen weekend zover, de wedstrijd waar het gehele jaar voor gezweet en getraind wordt: het Koningsschieten. De voorafgaande weken barstte de mentale strijd al los tussen diverse kanshebbers binnen de vereniging, wat de dag natuurlijk zeer spannend maakte. Want wie ging er dit jaar met de titel aan de haal?

Na een goede start met verse broodjes ging de wedstrijd los. De schutters waren allen in topvorm en de wedstrijd verliep zeer gemoedelijk en vlot. De jeugdschutters waren ook zeer op dreef en legden het vuur aan de schenen van andere leden, een fout kon ze de kop kosten. Na alle 32 pijlen geschoten te hebben, die dankzij de gastschrijvers van Recht door Zee Helmond snel bij elkaar geteld waren, was de uitslag bekend. De topposities lagen allen dicht bij elkaar, wat niemand echt had verwacht. De jeugd deelde ook mee in de hoogste scores, wat resulteerde in een Jeugdkoning: Ziggy Daniels en de jeugdprins Alex v.d. Ven. Vlak hierboven was de Koning, Willem Bekx, geëindigd en de keizer, Ad Endevoets, moest genoegen nemen met de titel prins.

Uitslag: Willem Bekx 294, Ad Endevoets 293, Ziggy Daniels 287, Alex v.d. Ven 284, Arjan v.d. Heuvel 279, Rik v.d. Westerlo 274, Paul v.d. Broek, 274, Yvonne v.d. Westerlo 261, Martien van Deurzen 238, Joost Prick 234, Nelly v.d. Laar 185, Theo v.d. Laar 169 en Rita Endevoets 169.