Het bestuur van Bewonersraad Laarbeek
Het bestuur van Bewonersraad Laarbeek

Jaarlijkse achterbanbijeenkomst Bewonersraad Laarbeek

Algemeen

Beek en Donk - De Bewonersraad Laarbeek nodigde afgelopen dinsdag 7 mei haar achterban uit voor de jaarlijkse bijeenkomst in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Tijdens deze bijeenkomst willen ze graag de mening van hun achterban weten over vier hoofdthema's: huurbeleid, duurzaamheid, armoede en Wooniezie.

Sabine Smits, voorzitter van de Bewonersraad Laarbeek, en Henry de Miranda, Woonbond Regio Zuid en Adviseur Bewonersraad, zijn de gespreksleiders van de avond.Alle huurders krijgen bij binnenkomst een gekleurd kaartje en in de zaal zijn tien tafels met elk een eigen kleur en een eigen gespreksleider. Deze gespreksleiders hebben elk een eigen vraag en wisselen na de ronde naar de volgende tafel. Het doel van deze avond is dat de bewonersraad antwoord wil krijgen op de gestelde vragen die allemaal vallen binnen de vier hoofdthema's: huurbeleid, duurzaamheid, armoede en Wooniezie.

De vragen die hierbij gesteld worden zijn bijvoorbeeld of de huurprijs momenteel passend is, moeten zonnepanelen extra huur kosten, kunt u het hoofd nog boven water houden of is Wooniezie makkelijk te gebruiken en/of in te zien.

Het bestuur van de Bewonersraad Laarbeek bestaat uit huurders die de belangen van de huurders van WoCom behartigen. Sabina legt kort uit: "Vorig jaar was de jaarlijkse achterbanbijeenkomst anders georganiseerd. Dit jaar wilde we het doen het in kleinere vorm, zodat we een duidelijk beeld hebben van de dingen die spelen bij de huurders." Zo behartigen ze de belangen van huurders in overleg met WoCom, maar vertegenwoordigen ook het huurdersbelang bij het opstellen van afspraken in de driehoek gemeente, huurdersorganisatie en corporatie. Ze vinden het belangrijk dat de huurders meedenken, maar ook worden gehoord. "De opkomst dit jaar is goed, maar hoe meer mensen er komen des te beter wij de belangen kunnen vertegenwoordigen. We hopen volgend jaar nóg meer mensen te zien bij de jaarlijkse bijeenkomst."

De uitslag van de enquête van deze avond zal te lezen zijn in de Bij Buurten van WoCom en te lezen zijn op de website van de Bewonersraad Laarbeek (www.bewonersraadlaarbeek.nl) en zal in de MooiLaarbeekkrant worden geplaatst.