Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c08af3
Foto: Liesbeth van Boxtel

Spinningmarathon in Laarbeek met burgemeester Frank van der Meijden

Beek en Donk - Runningteam Laarbeek houdt vrijdagavond 17 mei een spinningmarathon in Lifestylecenter Laarbeek aan de Parklaan. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan een instelling voor palliatieve zorg.

Locatie
Op 17 mei is er voor iedereen vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur gelegenheid om mee te doen met de spinningmarathon. Het is niet nodig speciaal getraind te zijn, want per spinningbike kan de kracht apart worden ingesteld. Het geheel zal onder leiding staan van een professionele mastertrainer van het Lifestylecenter. Op de avond is er ruimte voor 3 x 30 deelnemers van alle leeftijden, die samen met eregast en wielerfanaat Frank van der Meijden hun kunsten kunnen vertonen. Deelname kost per ronde €5,- en wie alle drie rondes wil meedoen betaalt dus 3 x €5,- voor het goede doel. Jan Dekkers en Frank Smits van het Runningteam Laarbeek verwachten een grote opkomst. In de vorige jaren werd een dergelijk evenement gehouden op een andere locatie. Mede door de toegenomen belangstelling is nu gekozen voor het grotere aantal spinningbikes van het Lifestylecenter.

Steun
Het goede doel is zoals gezegd een instelling voor palliatieve zorg in Sint Michielsgestel. Parnassia, zoals de hospice gaat heten zal medio 2020 zijn deuren openen. Ook in Helmond en andere locaties hebben de leden van het Runningteam veel goed werk verricht door instellingen of onderzoek naar en begeleiding bij kanker financieel te steunen. Burgemeester Frank van der Meijden houdt erg van fietsen en stond daarom direct klaar om mee te doen. Een belangrijke beweegreden voor hem is echter ook dat hij het ideële doel erg belangrijk vindt. De heer Van der Meijden is als ambassadeur onder andere betrokken bij het jaarlijks terugkerende 'Samenloop voor hoop', een sponsorloop in Helmond voor KWF-kankerbestrijding. Daarnaast benadrukt de burgervader, dat hij verenigingen en in dit geval de Runnersclub bij voorbaat een goed hart toedraagt. De belangeloze inzet van de club voor deze doelen vindt hij belangrijk: "Ik ben er zwaar van onder de indruk, dat dit alles door vrijwilligers wordt geregeld. Dat heeft altijd mijn steun."

Deelnemen
Mensen, die willen deelnemen aan deze spinningmarathon kunnen zich vanaf nu inschrijven tot 15 mei. Dit is nodig omdat het aantal bikes natuurlijk beperkt is. Inschrijven kan via info@lifestylecenterlaarbeek.nl. Inschrijven kan ook via de telefoonnummers van Jan Dekkers, voorzitter van Runningteam Laarbeek: 06-43970065 en van bestuurslid Frank Smits: 06-53834050. Op deze nummers is ook nadere info te verkrijgen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>