Logo mooilaarbeek.nl
Archief   | Fotonummer: 4e73c5
Archief (Foto: Joost Duppen)
Muziek

O&U ontvangt Echo der Kempen uit Bergeijk

Beek en Donk - Na een reeks van straatoptredens in Laarbeek wordt de concertagenda van de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning vervolgd met een podiumconcert. Op zondag 26 mei vindt het uitwisselingsconcert plaats met de Koninklijke Harmonie Echo der Kempen uit Bergeijk.

Welke titel het concert moest krijgen, was vrij snel besloten. Dan kon er maar één wezen, namelijk: 't Hèrmenieke van Bergeijk. Voor beide harmonieën heeft deze titel – wat verwijst naar een oud Brabants volkslied – een bijzondere betekenis. Voor O&U voelt het als het clublied, wat graag gezongen wordt bij momenten van verbroedering. Wie bij een (sport)club of andere vereniging zit, kan de waarde van een clublied herkennen.

En heb je de poster van het concert al gezien, dan is je zeker een bekend persoon opgevallen! Mogelijk was hij dit keer iets minder opvallend dan normaal, want in plaats van zijn ambtsketting draagt hij een sousafoon. Geflankeerd door de twee voorzitters laat hij zien dat hij enorm blij is met het bezoek van zijn vrienden uit Bergeijk aan Laarbeek. Het blijft een verrassing of deze sousafonist tijdens het concert ook te horen is.

Het programma staat voor O&U in het teken van muziek die zij spelen op hun concertreis naar Innsbruck in juli. O&U speelt onder andere een deel uit het bekende 'On the Town' van L. Bernstein. Vrolijke muziek met jazz invloeden waarmee O&U een van de vele kanten van zich laat horen. Harmonie Echo der Kempen speelt onder meer Fiori met Kim Sweers als solist op dwarsfluit.

Met dit concert breekt voor het harmonieorkest van O&U een mooie muzikale periode aan. 30 juni volgt de try-out voor Innsbruck en in september wordt een bijdrage geleverd aan de festiviteiten rondom 75 jaar Bevrijding Laarbeek. Want bij vrijheid hoort ook muziek… en andersom.

Toegangskaarten voor het concert 't Hèrmenieke van Bergeijk op zondag 26 mei zijn te koop via de website (zie link op Facebook en www.oenu.nl) en bij de verkooppunten Bloematelier De 4 Seizoenen & Fietsvakman Van den Berg.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>