Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 94071e
Foto:

Daguitstapje Zonnebloem Beek en Donk

Beek en Donk - Geheel in de sfeer rond de dodenherdenking en het bevrijdingsfeest heeft de Zonnebloem Beek en Donk op donderdag 9 mei een bezoek gebracht aan het oorlogsmuseum in Overloon. Op 3 plaatsen werden alle gasten met de bus opgehaald en toen kon men op weg naar Overloon.

Bij aankomst was er eerst koffie/thee met gebak, waarna de gasten onder begeleiding van de medewerkers het eerste deel van het museum konden bezichtigen. Door de tentoongestelde materialen en foto's kwamen al gauw allerlei verhalen naar boven.

Daarna was het tijd voor de lunch. Vervolgens was er een presentatie over het dagelijkse leven ten tijde van de oorlog. Dit was voor velen heel herkenbaar en het bracht bij menigeen allerlei herinneringen naar boven. Hierdoor vloog de tijd om en bleef er helaas nog maar weinig gelegenheid over om de rest van het museum te bezoeken.

Rond 16.00 uur was iedereen weer terug bij de bus en moest men weer huiswaarts keren. De gasten en medewerkers hebben een mooi dagje uit gehad.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>