Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 69a2f0
Foto:

Geslaagde teerdag Sint Servatius Gilde Lieshout

Lieshout - Nadat donderdag al de tenten bij het paviljoen gezet waren en de diverse andere voorbereidingen getroffen waren, verzamelden de gildebroeders, leden en genodigden zich zaterdag rond de klok van twaalf uur op het gildeterrein.

Kort na half één ging nagenoeg het hele gezelschap naar de St. Servatiuskapel aan het Ginderdoor. Daar was in de openlucht een Eucharistieviering, voorgegaan door gildeheer Arie Wester. Met een stichtelijk woord werden zij weer herinnerd aan de al oude tradities van de gilden. Na de Eucharistieviering is Bert v.d.Biggelaar geïnstalleerd als gildebroeder, terwijl er nog vier aspirant-broeders in de wacht staan voor volgend jaar. Groei en bloei voor het St. Servatiusgilde! De weergoden waren hen gunstig gestemd, en zo ging het gilde weer droog terug naar het gildeterrein voor de huldiging van de jubilarissen, in volgorde van de aantal jubileumjaren;

Gildebroeder Roel van Eijndhoven 25 jaar broeder, Ad en Mieke Raaijmakers-Meijers beide 25 jaar lid met bericht van verhindering, Hugo Donkers-gildebroeder 25 jaar lid, Jos Segers 25 jaar lid en Toon Gevers - gildebroeder 50 jaar lid. Toon werd ook nog gehuldigd door, de voorzitter Henk de Hair van Kring Peelland. Tevens een hulde blijk aan de schenkers van een gildeportret door Arnold en Henny Bevers-van de Baar.

Na de huldiging, de foto's en na 2x een vendelgroet, waarvan de 1e speciaal was, namelijk door twee 'oud'-jeugdleden Thijs Gevers en Michael van Eijndhoven, voor de jubilerende vaders Toon Gevers en Roel van Eijndhoven.

Toen was er koffie/thee met lekkere vlaai. Kort daarna kon het jaarlijkse schieten voor de Wisselkruisen beginnen voor de dames, heren en de jeugd, met als uitslag; Jos Kuijpers - winnaar bij de heren na het 26e schot, 3e vogel. Kim van de Kam - winnaar bij de dames na het 121e schot en Tom Gevers winnaar bij de jeugd na het 306e schot.

Het was erg druk, maar bovenal heel gezellig, en met een springkussen voor de jeugd. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De horeca draaide op volle toeren en de warme hap was ook voortreffelijk geregeld. Compliment voor onze Overheid, en dank aan alle aanwezigen, want samen zijn ze sterk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>