Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: f6471d
Foto:

Toneelvereniging Mariahout repeteert in open lucht

Mariahout – Het sprookje 'Hans en Grietje', opgevoerd door de jeugdgroep en de avonturen van 'De Wijze Kater', op het toneel gebracht door de volwassengroep van de Mariahoutse toneelvereniging, worden momenteel gerepeteerd in het prachtige Openluchttheater van Mariahout.

Hans en Grietje
Op woensdagavond kunnen omwonenden van het Openluchttheater veel geruzie horen. Nee, het is geen uit de hand gelopen burenruzie, maar het zijn de leden van de toneelvereniging die een aloud sprookje repeteren. Toneelvereniging Mariahout zou Toneelvereniging Mariahout niet zijn als ze dit oude verhaal niet in een nieuwer jasje hadden gestoken. Auteur en regisseuse Eva Stam laat de twee kinderen zeker wel verdwijnen in het bos. Een dubieuze rol voor moeder, die de kinderen na een ruzie op straat gooit, is natuurlijk een bekend element. Ook het snoephuisje ontbreekt in de voorstelling niet. Tijdens de voorstelling is het publiek getuige van de reis van twee kinderen door het dichte bos en hun belevenissen bij de gemene heks. Tot de grote vakantie wordt er nog veel gerepeteerd. Dus wees gewaarschuwd.

De Wijze Kater
In september staan de voorstellingen van 'De Wijze Kater' gepland. Op maandag zijn de repetities in volle gang en wordt Jonathan door zijn kater, die opeens begint te praten, mee op avontuur genomen. Regisseuse Lisette Leenders werkt samen met haar toneelspelers aan een stuk waarbij de listige kater steeds oplossingen moet bedenken om zijn Jonathan te helpen. Liefde, verraad, corruptie, het komt allemaal aan bod in dit verhaal. Of Jonathan en zijn Wijze Kater uiteindelijk 'op hun pootjes terecht komen' valt af te wachten. Voor de liefhebber van totaaltheater in de open lucht valt er in de maanden juli, augustus en september voldoende te beleven. Houd een plekje in uw agenda vrij en bezoek beide of één van de voorstellingen.

Kijk voor meer info op www.toneelverenigingmariahout.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>