Peer van de Kerkhof (ASV'33) snelt voorbij de verdediging van Mifano
Peer van de Kerkhof (ASV'33) snelt voorbij de verdediging van Mifano Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Kleine nederlaag ASV '33 tegen Mifano

Aarle-Rixtel - ASV '33 verloor zondag 12 mei de thuiswedstrijd tegen Mifano met 0-1. Aangezien beide teams niets meer te winnen of te verliezen hadden kon er vrijuit gevoetbald worden.

Mifano was de betere ploeg en kreeg in de 10e minuut een grote kans. Na een combinatie, door het hart van de ASV-verdediging, kwam de aanvaller van Mifano vrij voor het doel. Diens schot werd door Martijn Verbakel nog net aangeraakt, waarna de bal via de lat weer het veld in sprong.

Mifano voetbalde weliswaar iets beter, maar wist, evenals ASV '33, weinig te creëren. Na een ruim een half uur spelen brak Mifano door de defensie van ASV '33. De voorzet kon echter net voor de instormende spits door de verdediging worden weggewerkt. In de 38e minuut weer een gevaarlijke uitbraak van Mifano, maar weer geen doelpunt; de inzet van de aanvaller van Mifano ging via de buitenkant van de paal naast. Een minuut later was het wel raak. Na slecht uitverdedigen zette Kevin van Elven, na een schot vanaf 20 meter, Mifano op voorsprong. Zijn schot werd nog van richting veranderd door een verdediger van ASV '33, waardoor Martijn Verbakel kansloos was. Pas vlak voor rust was er de eerste grote kans voor ASV '33. Teun van Asten kreeg de bal in het 16-meter gebied van Mees van Roij, speelde zich goed vrij, maar zijn schot ging net naast.

In de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft en de betere kansen voor Mifano. Na een kwartier voerde ASV '33 de druk verder op en kreeg meer vat op de tegenstander. Achterin werd weinig weggegeven, mede door de sterk spelende Bart Wilms, en voorin ging het beter lopen. Dit resulteerde in diverse goede mogelijkheden, zoals voor de mee opgekomen Erwin van Dijk. Zijn lobje was echter te zacht en belandde in de handen van de keeper. In de 85e minuut ontstond er een scrimmage voor het doel van Mifano. Tot drie keer toe werd de bal weggewerkt. De derde keer kwam de bal voor de voeten van Teun de Koning. Zijn harde schot ging echter rakelings over. In de laatste minuut kreeg Erwin van Dijk nog een goede kans uit een corner, maar zijn kopbal ging ruim naast.

Nog het vermelden waard is dat twee A-junioren, Pieter Smulders en Daan Cranenbroek, in de tweede helft hun debuut maakten in het eerste elftal.

Komende zondag speelt ASV '33 uit bij Stiphout Vooruit, dat nog kampioen kan worden.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Robbert Mol, Bart Wilms, Pim van den Tillaart, Erwin van Dijk; Teun van Asten, Bart Vermeulen (73e min. Pieter Smulders), Teun de Koning; Kevin van Schijndel (46e min. Peer van de Kerkhof), Mees van Roij, Thomas Fritsen (80e min. Daan Cranenbroeck).