Logo mooilaarbeek.nl
Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk   | Fotonummer: 20732a
Muziekcentrum Het Anker in Beek en Donk (Foto: )

Dossier verhuizing O&U: gemeente onderzoekt ook renovatie 't Anker

Beek en Donk - De verhuizing van harmonie O&U naar het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk is verre van een gelopen race. De gemeente Laarbeek gaat nu ook onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van renovatie van het huidige onderkomen van O&U, Muziekcentrum 't Anker. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Tot verrassing van alle partijen en aanwezigen op de publieke tribune trok wethouder Greet Buter voorafgaand aan de vergadering het raadsvoorstel in. De raad zou eigenlijk moeten beslissen of het college met de gestelde kaders (voorlopig ontwerp, programma van eisen en een financiële bandbreedte van 600.000 tot 900.000 euro) een definitief ontwerp kon maken voor de aanpassingen van het Ontmoetingscentrum om de komst van O&U mogelijk te maken. 

Vorige maand bleek al dat de kosten voor de aanpassing van het Ontmoetingscentrum om een plek te creëren voor de harmonie veel hoger zijn dan eerst werd gedacht. Werd eerst zo'n 400.000 euro begroot, vorige maand bleek dat rekening gehouden moet worden met een bedrag tussen de 600.000 en 900.000 euro waardoor de verhuizing al op losse schroeven kwam te staan. 

Deze week werd het voorstel last-minute nog aangepast met wensen van de politieke partijen. Zo moet nu ook onder meer onderzocht worden wat de mogelijkheden en kosten zijn om muziekcentrum 't Anker duurzaam te renoveren en zo te behouden voor O&U. De gemeente gaat dit nu sowieso in kaart brengen om daarna met een nieuw voorstel te komen waar de raad dan over kan beslissen. Ondanks de verrassende wending in dit dossier waren alle partijen wel blij dat nu ook serieus naar dit alternatief gekeken gaat worden. Ron Verschuren gaf namens Algemeen Belang Laarbeek (ABL) het college wel mee dat nu ook goed gesproken moet worden met de huidige gebruikers van het Ontmoetingscentrum, de boksclub en de budoclub. Zij zijn niet tevreden over het voorlopige ontwerp van het Ontmoetingscentrum. Bij hen heerst veel chagrijn over het feit dat zij een andere (kleinere) plek krijgen als de harmonie eventueel zijn intrek in het gebouw gaat nemen. Volgens hen wijkt dit af van wat is afgesproken bij het tekenen van de intentieovereenkomst in 2018. 

Waarschijnlijk zal de raad pas na de zomer over een nieuw raadsvoorstel in dit dossier kunnen gaan beslissen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>