Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 6a5068
Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)
FOTO'S Algemeen

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Frank Maas

Laarbeek - Wethouder Joan Briels reikte zaterdag 18 mei, namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit aan Frank Maas. Frank vierde zijn 25-jarig jubileum als vrijwilliger van stichting Yammas.

Frank Maas is al sinds de oprichting van Yammas, nu 25 jaar geleden, actief voor de vereniging. Yammas is een stichting voor jongerenactiviteiten in Mariahout. In de eerste 15 jaar draaide Frank mee in veel werkgroepen en sinds 2008 ook in het bestuur.

Hij zat in de werkgroep die de stichting heeft opgezet. De eerste activiteiten waren in het oude Buurthuis. Zo werd er een soos in het buurthuis ingericht en werd een zaal ingericht met  tafeltennis, tafelvoetbal etc. Later werden activiteiten opgezet in de gymzaal en volgde het Yammas-buurtvoetbal op het sportpark de Heibunders. Daar organiseerde Frank de veldjes en scheidsrechters. Hij was ook betrokken bij de Yammas 'doe een wens' lege flessen actie.

Hij organiseerde activiteiten buiten Mariahout zoals zwemmen, skiën, een bezoek aan Bobbejaanland en wandklimmen. Ook organiseerde hij spooktochten en was actief betrokken bij de eerste samenwerking met jeugdwerk in andere kernen.

Nog zo'n activiteit waarbij hij betrokken was, was het organiseren van de Koninginnedagen op het Oranjeplein. Dat deed hij van 1995 tot en met 2004. Maar hij draaide zijn hand ook niet om voor het organiseren van een carnavalsdisco.

Behalve vrijwilliger bij Stichting Yammas is hij ook vrijwilliger bij de Kindervakantieweek Mariahout en is hij jeugdleider bij Voetbalvereniging Mariahout.

Frank Maas is onvermoeibaar in het organiseren van activiteiten voor de jeugd. Stichting Yammas roemt zijn kracht in het enthousiasmeren van de jeugd, waarbij hij niet bang is om op te treden als dit nodig is. De stichting heeft veel waardering voor alles wat hij al 25 jaar voor de jeugd doet en de gemeente onderstreept dit met de vrijwilligerspenning Laarbeek.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>