Gevaar voor het ELI-doel. Roel Donkers brengt koppend redding

ELI speelt gelijk tegen RKGSV

Sportnieuws

Lieshout - Het is ELI niet gelukt om de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen winnend af te sluiten. De blauwwitten speelden na een 0-1 ruststand met 1-1 gelijk tegen de buren uit Gerwen.

In de openingsminuten waren de bezoekers 2 maal dicht bij de openingstreffer. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal belandde al in de 2e minuut tegen de lat en even later werd een hard schot van Jansen nog juist geblokkeerd. RKGSV bleef het betere spel houden en het was doelman Beau Bastiaans, die oog in oog met Vos zijn doel schoon wist te houden. In de 25e minuut werd de ELI-doelman echter geklopt door Coen Jansen, die een afgemeten voorzet doeltreffend afrondde, 0-1 Het wat fellere Gerwen kreeg nog een goede mogelijkheid voordat ELI voor het eerst een uitstekende doelkans kreeg. Oog in oog met de Gerwen-doelman verzuimde Willem Slegers zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. De mannen van trainer Michael Thijs namen wel het initiatief over en kregen voor rust via Ruben van Hoof en Willem Slegers nog 2 doelkansen uit goed opgezette combinaties.

Na de thee had de thuisclub het betere van het spel, maar het duurde tot de 60e minuut voordat de gelijkmaker viel. Het was Ruben van Hoof, die zijn ma omspeelde en de vrijstaande Stijn Donkers vond. Deze bedacht zich geen moment en haalde van 15 meter doeltreffend uit, 1-1. In het sportieve duel moesten de bezoekers kort hierna met 10 man verder, omdat een speler met gebaren naar de goed fluitende scheidsrechter de toegekende gele kaart niet kon waarderen en dus een tweede gele prent ontving. Wie hierna dacht, dat ELI nu een overwicht zou krijgen en op zoek zou gaan naar de winnende treffer kwam bedrogen uit. De blauwwitten wisten zich geen raad met de numerieke meerderheid en gingen in plaats van de combinatie zoeken meer de lange bal spelen. RKGSV kon dan ook gemakkelijk standhouden en kreeg nog een kans op de 1-2. Willem Slegers was met een strak schot nog het dichtst bij een niet verdiende overwinning. Kort voor tijd claimde ELI nog een strafschop, maar de scheidsrechter bestrafte een eerder gemaakte overtreding buiten het beruchte gebied.

Zondag sluit ELI deze competitie af met de uitwedstrijd tegen Mifano, een duel waar ook niets meer op het spel staat.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bart Verkuijlen, Bas Hollanders, Roel Donkers, Harm Hazenveld (Pim Peters), Frank van Berlo (Aaron Hurkx), Stijn Donkers, Niels den Bol, Geert Minten (Jordy van den Eijnden), Willem Slegers en Ruben van Hoof.