Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c2c7d4
Foto:

Feest van de Donckse Wij-ing; Eucharistieviering in de openlucht

Beek en Donk - Bij de St. Leonarduskapel aan de Goorloop (hoek Kapelstraat - Lage Heesweg) in Beek en Donk, wordt zondag 26 mei om 10.00 uur een openluchtmis gehouden.

Dit jaar is het een Eucharistieviering, voorgegaan door pastoor Jos Verbraeken en diaken/gildeheer Franklin De Coninck. Het is een sfeervol samenzijn van gildebroeders, gildezusters, vrienden en buurtgenoten en vereerders van St. Leonardus uit Beek en Donk en verre omgeving.

Deze feestelijke viering voert terug toen De Donck vanaf 1422 een belangrijke bedevaartsplaats was van de H. Leonardus, de patroon van de gesloten Leonarduskerk en de patroon van het gilde. In de loop der jaren is de verering van de H. Leonardus over heel Europa verspreid.

De Eucharistieviering wordt opgeluisterd door de dames van het Leonarduskoor o.l.v. dirigent Jolanda Vos met orgelbegeleiding van Tony Werners. Voor vele generaties was de jaarlijkse herdenking van de wijding van de kerk of kapel een groot feest. Het gilde St. Leonardus wil de verering van haar patroon, één van de grote Europese heiligen, zoveel mogelijk blijven bevorderen. Daarom nodigen zij u van harte uit deel te nemen aan deze openluchtviering.

Er bestaat een mogelijkheid om een misintentie op te geven voor €10,00 via e-mail: info@gildesintleonardus.nl of per telefoon: 0492-463005. Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats, breng dan een klapstoel mee. Graag tot zondag 26 mei om 10.00 uur aan de Goorloop.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>