Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 575ee9
Foto:

Inloopuurtje in de bibliotheek wordt BabyKwartier

Beek en Donk - De BoekStartcoaches van Bibliotheek De Lage Beemden, Marjon Smits en Angelique Biemans, weten alles over voorlezen. Elke week hebben zij een inloopuurtje in de bibliotheken Beek en Donk, Gemert en Boekel. Op een toegankelijke manier gaan zij in gesprek met ouders over het belang van (voor)lezen in relatie tot taalontwikkeling bij jonge kinderen. En zij laten ouders en kinderen samen genieten van boeken.

Vanaf heden hebben de inloopuurtjes een naam gekregen: BabyKwartier. Iedere week wordt in de Bibliotheek kwartier gemaakt voor baby's tot 1,5 jaar. Dat doen ze op maandag van 10.30 tot 11.30 uur in Gemert en van 15.30 tot 16.30 uur in Beek en Donk en op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur in Boekel. De Bibliotheek roept jonge ouders en grootouders op om met hun (klein-)kind naar het BabyKwartier te komen. De BoekStartcoach vertelt vol inspiratie en enthousiasme over voorlezen aan jonge kinderen. De BoekStartcoach doet voor, informeert en laat leuke filmpjes zien.

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band tussen ouder en kind. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart en de BoekStartcoach ontstaan. Marjon en Angelique zijn, naast het BabyKwartier in de Bibliotheek, ook wekelijks aanwezig bij de consultatiebureaus in Gemert, Laarbeek en Boekel.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>