Vlnr. achterste rij: Jord de Laat, coach Bob Brinks, Kay Swinkels, trainer Ad van den Hurk, Mark Vermaeten, trainer Harm Gilsing, Sam Hazenberg, Milan van Hoof en Bram Janssen.  Voorste rij: Keeper Floris Udink, Mike Swinkels, Tristan Hagedoorn, Ramadan Ismail Ahmed, Lars Brinks, Stijn van Bokhoven en Thijs de Wit
Vlnr. achterste rij: Jord de Laat, coach Bob Brinks, Kay Swinkels, trainer Ad van den Hurk, Mark Vermaeten, trainer Harm Gilsing, Sam Hazenberg, Milan van Hoof en Bram Janssen. Voorste rij: Keeper Floris Udink, Mike Swinkels, Tristan Hagedoorn, Ramadan Ismail Ahmed, Lars Brinks, Stijn van Bokhoven en Thijs de Wit

ELI JO15-1 na zinderende partij kampioen

Sportnieuws

Lieshout – Het eerste ELI-jeugdteam onder 15 jaar speelde afgelopen zaterdag thuis tegen naaste concurrent UDI'19/CSU uit Uden. Het werd een zinderende wedstrijd. Dankzij goed teamspel en drie fraaie goals van goalgetter Ramadan Ismail Ahmed won Eli met 5-3. Daarmee was het kampioenschap een feit.

Na acht overwinningen en één gelijkspel stond ELI bovenaan in de 3e klasse. Zaterdag moest het team het opnemen tegen de nummer 2 op de ranglijst: UDI'19 uit Uden. Als deze voorlaatste wedstrijd van de competitie werd gewonnen, dan kon de kampioenvlag in top. Maar voordat het zover was, moest er nog twee keer 35 minuten worden gevoetbald. De spelers van UDI'19 en ook de vele meegekomen toeschouwers roken kansen. Bij winst zouden zij de koppositie overnemen.

Drie keer Ramadan
Na het sportieve handen schudden en de toss floot de ervaren scheidsrechter Mari van Leuken voor de aftrap. ELI nam meteen het initiatief en na vier minuten was het raak. Spits Ramadan kwam alleen voor de keeper en schoot koelbloedig de 1-0 binnen. Met een vrije trap van Milan van Hoof die net over ging en een gevaarlijke kopbal voerde ELI de druk verder op. In de 13e minuut was het opnieuw Ramadan die wist te scoren. Was met deze 2-0 de wedstrijd al beslist? Niets bleek minder waar. UDI verhoogde het tempo en wist in de 20e minuut de ELI-verdediging uit te spelen en 2-1 te scoren. Kort daarna ontstond er verwarring in de UDI'19-verdediging, Ramadan omspeelde de UDI-doelman en scoorde 3-1. Maar UDI'19 verzwakte niet, en was feller in de duels. Vlak voor rust kon het publiek uit Uden opnieuw juichen toen het 3-2 werd.

Spannend tot het einde
Na rust creëerde ELI opnieuw kansen maar verzuimde de wedstrijd te beslissen. Na tien minuten in de 2e helft was het UDI'19 die de slordigheden bij ELI wist af te straffen en 3-3 te scoren. Zou ELI bezwijken onder de spanning? De Lieshoutenaren wisten dat het nog één doelpunt nodig had. Een gevaarlijk schot van de hardwerkende Thijs de Wit werd door de UDI'19-keeper uit de hoek getikt. In de laatste minuten van de officiële speeltijd ontstond een scrimmage voor het UDI'19-doel. Aanvoerder Lars Brinks plaatste de bal in de rechter bovenhoek: 4-3. In de blessuretijd bracht de duivels snelle Jord de Laat een einde aan alle onzekerheid. Na een fraaie voorzet van Ramadan schoot hij de 5-3 binnen en kon het welverdiende blauw-witte kampioensfeest beginnen.