Logo mooilaarbeek.nl
Deelnemers van de jeugdcursus   | Fotonummer: b9bf01
Deelnemers van de jeugdcursus (Foto: )

Teun van Dungen jeugdkampioen vissen HSV 't Sluisje

Lieshout - Hengelsportvereniging 't Sluisje uit Lieshout heeft deze week tijdens een hele spannende wedstrijd de jeugdviscursus afgesloten met het jeugdkampioenschap van Lieshout. Bij deze jeugdcursus is de jeugd op een praktijkgerichte manier alle facetten van vissen bijgebracht.

Ze zijn niet alleen gecoacht bij het vissen maar zeer zeker ook hoe moet je jezelf gedragen in de mooie natuur zoals, geen planten stuk maken, geen afval achterlaten, geen herrie maken en genieten van de dieren en vogels om je heen zijn heel belangrijk voor beginnende vissers. Tijdens de cursus werd er heel goed geluisterd, alles wat hen uitgelegd werd probeerden ze ook goed uit te voeren en dat werd zo nodig bijgestuurd door de vrijwilligers van HSV 't Sluisje.

Zo hebben ze geleerd om een hengel op te tuigen, hoe een onderlijn aan het vissnoertje gezet moest worden, het uitpijlen van de dobber, hoe het aas aan de haak gezet moest worden, steeds een heel klein beetje voeren op dezelfde plek, wanneer moet je de vis aan de haak tikken als je beet hebt, het schepnet gebruiken als de vis te groot is en natuurlijk heel goed leren om het haakje voorzichtig uit de bek te halen. Alles bij elkaar zijn ze met heel veel verschillende dingen bezig geweest met veel plezier, wat natuurlijk door de vrijwilligers als zeer positief werd ervaren. De jeugdcursus werd op een spannende manier afgesloten met het Jeugdkampioenschap, waar alle 17 cursisten heel fanatiek aan deelnamen. En dat ze fanatiek waren was op einde goed te zien aan het aantal vissen dat gevangen werd, iedereen wist zijn visje te vangen met een het totaal van maar liefst 607 vissen. Er kon natuurlijk maar één kampioen naar voren komen en dat was Teun van Dungen met 59 vissen, en trots dat hij was.

Uitslag Jeugdkampioenschap
1. Teun van Dungen (59 vissen), 2. Onyth Ridders (50 vissen), 3. Pim Verkuijlen (47 vissen), 4. Dylano van de Ven, Tim van Moorsel (46 vissen), 6. Mike van Lieshout (45 vissen), 7. Bas van Moorsel (37 vissen), 8. Oscar Formenoy (35 vissen), 9. Sem Merks, Rens van den Dungen (31 vissen), 11. Gijs Wagelmans (30 vissen), 12. Wiebe de Bonth (28 vissen), 13. Fleur Merks, Vince van Berlo, Luuk Crooijmans (27 vissen), 16. Daan Swinkels (23 vissen), 17. Max van Pelt (18 vissen).

Rabobank Clubkas Campagne
HSV 't Sluisje en vooral de jeugdleden willen via deze weg graag iedereen bedanken die hun stem hebben uitgebracht op de hengelsportvereniging tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Door al deze stemmen heeft de vereniging afgelopen zaterdag een cheque in ontvangst mogen nemen van maar liefst €315,40. Natuurlijk bedanken zij ook dit jaar weer Rabobank Peel Noord voor het door hun beschikbaar besteld bedrag.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>