Logo mooilaarbeek.nl
Muziek

Concert Laarbeekse jeugdharmonieën op Landgoed Eyckenlust

Beek en Donk - Wat doe je als jeugdharmonie wanneer je in een jubileumjaar iets unieks, iets bijzonders wilt organiseren. Dan zorg je dat je een zo groot mogelijk jeugdorkest creëert, met allemaal enthousiaste musicerende jongeren en die laat je gezamenlijk een spetterend concert geven. Daarbij ga je op zoek naar de mooiste locatie in Beek en Donk en een prachtig concept ziet het daglicht: Het Eyckenlust Kasteelconcert aan het water.

In 2019 bestaat het Jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie Oefening & Uitspanning 50 jaar. Een unieke gebeurtenis in de wereld van harmonie en fanfare. Al een halve eeuw lang houdt O&U zich bezig met het opleiden van jongeren die een blaasinstrument willen spelen of actief willen zijn met slagwerk. Terugkijkend hebben in de afgelopen 50 jaar zo'n 1500 jongeren hier gebruik van gemaakt. Velen van hen bespelen nog steeds een instrument en ervaren hoe geweldig het is om samen met anderen muziek te maken, ook op latere leeftijd.

In het kader van dit jubileumjaar vindt er op 2e Pinksterdag, 10 juni, een uniek concert plaats op misschien wel het mooiste plekje van Beek en Donk. Het weiland naast de vijver van kasteel Eyckenlust het decor voor een concert dat gegeven wordt door alle jeugdleden van de drie Laarbeekse Harmonieën. Een concert waarbij ook aandacht is voor de geschiedenis van het Kasteel Eyckenlust. Een eenmalig en bijzonder optreden dat je echt niet mag missen. Omdat parkeermogelijkheden voor auto's beperkt zijn verzoekt de organisatie om of lopend of per fiets naar het kasteel te komen. De organisatie informeert ter plekke waar je moet zijn. Het concert start om 10.30 uur en duurt ongeveer een klein uur. Omdat het concert plaatsvindt midden in de natuur zijn er geen stoelen aanwezig. Neem indien gewenst dus een eigen stoel mee!

Het jubileumjaar wordt afgesloten op 16 november met een groots thema concert: Jeugdorkest 50 jaar, een halve eeuw jong. Een concert waarin het jeugdorkest van O&U een muzikale reis maakt door 50 jaar jeugdorkest. Aan dit concert kan iedereen deelnemen die in de afgelopen 50 jaar zitting gehad heeft in het Jeugdorkest. Wil je hieraan meedoen, stuur dan een mailtje naar 50jaarjeugdorkest@oenu.nl. Zij nemen dan contact met je op.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>