Logo mooilaarbeek.nl
De Oude Toren   | Fotonummer: 113bd4
De Oude Toren (Foto: )

Torendag in Beek en Donk

Beek en Donk - De jaarlijkse Torendag vindt op zondag 26 mei plaats. Hierbij staan de middeleeuwse kerken en kerktorens in deze regio centraal. Ook de Beek en Donkse Oude Toren is op deze Torendag voor publiek geopend.

Beneden in de Oude Toren is een expositie ingericht over het verleden van dit fraaie middeleeuwse bouwwerk. Op de tussenverdieping zijn videopresentaties te zien en een animatie over de verdwenen kerk. Boven in de toren kan men door luikjes in de galmborden genieten van het uitzicht over de omgeving. Leden van heemkundekring 'De Lange Vonder' begeleiden de bezoekers. Voor degene die de toren niet kunnen of willen beklimmen is beneden een filmpje te zien als alternatief. De heemkundekring geeft deze Torendag ook korte rondleidingen rondom de toren en langs enkele historische graven op het sfeervolle kerkhof. De Oude Toren op het Beekse kerkhof ligt aan de Dr Timmerslaan.

De toren is te bezoeken van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang en deelname zijn gratis. Kinderen alleen onder begeleiding van volwassenen. Voor meer informatie en overige deelnemers zie: www.kerkenindepeel.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>