Logo mooilaarbeek.nl
De winnaars van de Groenstrijd 2.0: Heesweg uit Beek en Donk   | Fotonummer: 2ca1a1
De winnaars van de Groenstrijd 2.0: Heesweg uit Beek en Donk (Foto: Joost Duppen)
Gemeente

Groenstrijd wederom genomineerd voor prijs

Laarbeek - De gemeente Laarbeek heeft wederom een nominatie in de wacht gesleept met de succesvolle Groenstrijd! Na het winnen van de prestigieuze Entente Florale titels in 2016 (groenste van Nederland) en 2017 (groenste van Europa) won Laarbeek in 2018 de Steenbreektrofee voor de Groenstrijd. Nu is dit project genomineerd voor 'de Gouden Zwaluw'. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.

De VNC is een organisatie die zich inzet voor het herstel en behoud van het cultuurlandschap in Nederland en dit verwezenlijkt door onder meer aanleg en onderhoud van landschapselementen zoals heggen, houtwallen en struweelhagen. Ook reikt de VNC jaarlijks meerdere stimuleringsprijzen uit. Eén daarvan is de Gouden Zwaluw die sinds 2011 jaarlijks wordt uitgereikt aan personen of organisaties die zich verdienstelijk maken om natuur in de straat, wijk of stedelijke omgeving te bevorderen. De prijs gaat naar projecten die uitnodigen het concept uit te breiden en elders toe te passen; projecten dus met een icoonuitstraling. Elk jaar worden drie projecten met deze prijs beloond. Laarbeek is dus één van de genomineerden, en daar zijn ze natuurlijk trots op!

Bekendmaking van de winnaar gebeurt op 6 juni.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>