Ruben van Hoof en Willem Slegers in duel om de bal met spelers van Mifano

ELI sluit seizoen af met nederlaag

Sportnieuws

Lieshout - ELI leed als besluit van het seizoen een regelmatige 4-1 nederlaag bij Mifano. Alle Mierlose doelpunten kwamen van de voet van Maurice van Hoof. Beide ploegen konden ontspannen van start gaan, omdat er niets meer op het spel stond.

Na 10 minuten nam Mifano een op dat moment verdiende 1-0 voorsprong. Beau Bastiaans kon een hard en geplaatst schot van Verberne nog tegenhouden, maar Van Hoof wist op kunstige wijze toch nog te scoren. Hierna ontstond een evenwichtig duel en het was Geert Minten, die een foutieve terugspeelbal onderschepte en de 1-1 liet aantekenen. Na ruim een half uur kwam de thuisclub toch weer op voorsprong via een wellicht houdbaar schot van Van Hoof, 2-1. Naast enkele goede schoten van de thuisclub was ELI voor de thee een keer dichtbij de gelijkmaker. Ruben van Hoof werd bij een fraaie solo ten val gebracht. Uit de toegekende vrije trap was het Niels den Bol, die de Mifano-doelman tot een prachtige redding dwong.

Na rust nam Mifano het initiatief en was enkele keren dichtbij een treffer, maar de ELI-defensie kon een doelpunt iedere keer voorkomen. In de 66e minuut kwamen de Blauwwitten bijna op gelijke hoogte, maar het geplaatste schot van Geert Minten ging buiten bereik van de doelman juist over. Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing toen Van Hoof zijn 3e treffer liet aantekenen. Kort hierna had Willem Slegers de pech, dat zijn prachtige lange bal rakelings het doel miste en Niels den Bol had geen succes met enige afstandsschoten. In de 85e minuut vierde van Hoof een feestje toen hij zijn 4e treffer maakte, 4-1. De laatste kans van de wedstrijd was voor de snelle Jordy van den Eijnden, maar de Mifano-goalie kon de bal nog juist tot hoekschop verwerken.

De blauwwitten kenden een goede start van dit seizoen met een 3e plaats in de eerste periode als resultaat, maar in de 2e helft bleek het scoren een groot probleem en werden nog maar weinig punten behaald. Hierdoor wordt dit seizoen afgesloten met een 10e plaats in de eindrangschikking.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bart Verkuijlen (Joost van der Tol), Bas Hollanders, Roel Donkers, Mart Bekkers, Ruben van Hoof, Niels den Bol, Stijn Donkers (Randy van der Groef), Willem Slegers, Geert Minten (Jordy van den Eijnden) en Robert Neilen.