Kees van Kollenburg

Kees van Kollenburg eerste B-kampioen BCL

Sportnieuws

Lieshout - Met een zéér nipte overwinning op runner-up Maartje van Velthooven heeft Kees van Kollenburg beslag gelegd op de allereerste 'B-kampioen Single 2019' bij de senioren van Badminton Club Lieshout. Kees en Maartje hadden in hun strijd geduchte concurrentie van Wilco van den Bosch, die uiteindelijk als derde eindigde. Frans van Berlo sloot de rij op een verdienstelijke 4de plaats.

Nieuwe opzet
De 'Clubkampioenschappen Single' zijn dit jaar bij de senioren van Badminton Club Lieshout niet op een aparte toernooi-dag gehouden, maar gespeeld tijdens de speelavonden van de vereniging. Met deze verandering hoopte de organisatie meer aandacht en meer deelneming te krijgen: en… dat is gelukt. Doordat ook de opzet is verbreed met een A- en een B-poule is de drempel om mee te doen immers fors verlaagd. Het toernooi is ook nog eens gespreid over diverse speeldagen, waardoor 'de vorm van de dag' niet alleen meer bepalend is.

Poule wedstrijden
In de 'B-poule' streden de deelnemers allereerst in een aantal poulewedstrijden, die op een volgende speeldag werden vervolgd door finalewedstrijden. In de poulewedstrijden werd al duidelijk dat de badmintonkwaliteiten dicht bij elkaar liggen. De uiteindelijk winnaar, Kees van Kollenburg, begon zijn toernooi zelfs met een duidelijke verliespartij tegen Wilco van den Bosch (17-21, 11-21). Maartje van Velhooven begon voortvarender. Zij won met 21-8 en 21-9 van Frans van Berlo. In de volgende ronde speelden Maartje en Kees 'gelijk'. Zij wonnen beide één set in hun onderlinge partij (15-21, 21-15) en won Wilco van den Bosch van Frans van Berlo (21-10, 21-10). Doordat Wilco in de afsluitende partij van Maartje van Velthooven verloor, was Maartje als eerste geplaatst voor de finale. In de ander partij won Kees van Kollenburg met duidelijke cijfers van Frans van Berlo, waardoor hij nét achter Wilco, als derde eindigde na deze poulewedstrijden.

Finalewedstrijden
Na de halve finalewedstrijden stond er echter toch een andere finale dan na de poulewedstrijden verwacht zou worden. Kees van Kollenburg mocht immers alsnog aantreden tegen de sterke Maartje van Velthooven. Gevolg: Wilco van den Bosch moest zich tevreden stellen met de uiteindelijke derde plaats. In die finale waren de verschillen overigens minimaal. In de eerste set wist Kees met 21-18 te winnen van Maartje. Na de wisseling van kant werd het zowaar nog closer. Met 21-19 wist Kees echter ook de tweede set te winnen, waardoor hij zich de eerste winnaar van de B-poule mag noemen.

De einduitslag van poule B: 1. Kees van Kollenburg, 2. Maartje van Velthooven, 3. Wilco van den Bosch, 4. Frans van Berlo.