Flamingo's wint van VIOS met mooi korfbal

Mariahout - Senioren 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 26 mei tegen VIOS. Flamingo's en VIOS stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op plaats 4 en 5 van de ranglijst. Er stond niets meer op het spel voor beide teams en konden daardoor vrijuit spelen en mooi korfbalspel laten zien.

De opdracht van coach Kim Janssen-Vervoort was dan ook; "geniet van de laatste thuiswedstijd en van het mooie spelletje". De dames begonnen sterk aan de wedstrijd en al snel zorgde dat voor een 1-0 voorsprong. De dames uit Mariahout bleken sterker dan hun tegenstander en bleven scoren. Dit zorgde voor een 8-2 voorsprong in de rust. Er werd in de eerste helft goed gekorfbald. De bal ging vlot rond, de bal werd geregeld diagonaal gespeeld, het achterveld werd goed gebruikt en kansen werden afgerond. Dit hadden er overigens veel meer kunnen zijn. Ook verdedigend stond het spel van Flamingo's als een huis. De dames van VIOS hadden daar namelijk zichtbaar moeite mee.

In de tweede helft kon VIOS zelfs maar één keer tot scoren komen, waardoor Flamingo's liet zien dat ze duidelijk de betere partij van de dag waren. De eindstand was 13-3 in het voordeel van Flamingo's. Tijdens deze wedstrijd werd er ook gebruik gemaakt om afscheid te nemen van twee speelsters die helaas volgend jaar stoppen met korfbal. Anouk van Eijndhoven en Martje van de Broek werden bedankt voor hun inzet van de afgelopen jaren.

Volgende week speelt Flamingo's hun laatste wedstrijd. Deze wordt gespeeld om 11.00 uur tegen DAW in Schaijk.