De doelman van Bruheze torent boven Pim van de Tillaart (ASV'33) uit
De doelman van Bruheze torent boven Pim van de Tillaart (ASV'33) uit Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

ASV '33 verliest laatste wedstrijd

Sportnieuws

Aarle-Rixtel - ASV '33 verloor de laatste wedstrijd van het seizoen met 0-3 van Bruheze. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en dat was in het veld goed te merken. De echte felheid ontbrak, waardoor ASV '33 een verdiende nederlaag leed tegen een sterker Bruheze.

In de eerste minuut kregen de rood-witten al direct een grote kans om de score te openen. Na een prima aanval over rechts legde Pim van den Tillaart de bal terug op de inkomende Robbert Mol. Zijn inzet ging echter naast.

Verder waren er in het eerste halfuur nauwelijks kansen aan beide zijden. De 0-1 voor Bruheze kwam dan ook (letterlijk) uit de lucht vallen. De bal werd voorgezet en kwam, via het hoofd van een ASV-verdediger, terecht bij een aanvaller van Bruheze, die de bal via de binnenkant van de paal binnenkopte.

Ook in het restant van de eerste helft kon ASV '33 weinig creëren tegen het fysiek sterke Bruheze.

Na de rust drong ASV '33 meer aan en probeerde de gelijkmaker te forceren. Daan Cranenbroek (A-speler), die was ingevallen voor Teun de Koning, zorgde met een lange rush meteen voor dreiging. De beste kansen waren echter voor Bruheze, maar de aanvallers waren onnauwkeurig in de afwerking.

In de 69e minuut maakte Tim van Hoof (A-speler) zijn debuut in het eerste elftal. Omdat Mees van Roij en Guus Haantjes al in de basis gestart waren en Daan Cranenbroek al was ingevallen stonden er nu liefst vier A-spelers bij ASV '33 in het veld.

De beste kans voor ASV '33 in de tweede helft was 10 minuten voor tijd. Uit een vrije trap van Thomas Fritsen kopte Erwin van Dijk echter naast.

ASV '33 drong steeds sterker aan, maar daardoor werd achterin meer ruimte weggegeven. Daar wist de tegenstander optimaal van te profiteren. Via twee goed uitgespeelde counters bepaalde Bruheze in de slotfase de eindstand op 0-3. Misschien wat geflatteerd, maar zeker wel verdiend.

ASV '33 kan tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen. De doelstelling, handhaving in de vierde klasse, was namelijk al drie wedstrijden voor het einde van de competitie bereikt. Komend seizoen kan, met diverse jonge spelers, worden verder gebouwd aan een goed elftal.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel, Mees van Roij, Bart Wilms, Guus Haantjes (69. Tim van Hoof); Robbert Mol, Erwin van Dijk, Teun van Asten; Thomas Fritsen (81. Bart Vermeulen), Pim van den Tillaart, Teun de Koning (46. Daan Cranenbroek).