Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Opening theaterseizoen Openluchttheater Mariahout

Algemeen Evenementen

Mariahout – Met 26 activiteiten geschikt voor jong en oud, heeft Openluchttheater Mariahout in 2019 weer genoeg om naar uit te kijken. Van mei tot september zijn liefhebbers weer welkom in Nederlands mooiste theater en kunnen ze genieten van een divers programma. Afgelopen zondag werd het theaterseizoen officieel geopend.

Gezellige middag
Enthousiasme genoeg op deze warme, bewolkte zondag. Het hele theater, ook achter de schermen, kan bekeken worden. Marcel Stevens, bekend van 'Petazzi', kondigt als opperspreekstalmeester KUUB aan. De heren van KUUB vullen met hun muzikale klanken heel het theater en hebben de lachers op hun hand. Peter Teurlings neemt als verhalenverteller geboeide luisteraars mee in een spannend epistel van Tolkien. In de ban van zijn verhaal en in de intieme omgeving bij het kleedlokaal komt zijn vertelling goed tot zijn recht. In een halve cirkel onder de sfeervolle overkapping bespeelt hij zijn publiek. Later klinken vrolijke klanken van de 'Pianoman' die met bekende nummers belangstellenden op het terras amuseert.

Van Woodstock naar 75 jaar bevrijding
Aan de andere kant van het theater worden de jongste gasten gegrimeerd tot fantasiefiguren en verschillende dieren. Sommige kleintjes lijken zo uit sprookjes weggelopen te zijn. Toneelvereniging Mariahout zal in september 'De wijze kater' opvoeren maar blikt vandaag vooruit met het kinderstuk 'Hans en Grietje'. Het snoephuisje staat opgesteld; een reden voor een fotomoment. Natuurlijk kun je als Hans in de kooi gestopt worden. Het theaterprogramma start 21 juni. Dan zal Frank Lammers, met 'Woodstock, One night of peace and music' de eerste voorstelling verzorgen. Frank doet dit samen met muzikale collega's, onder ander Paul de Munnik. Met 'Peace' zal het seizoen eindigen. De gemeentelijke viering van 75 jaar bevrijding vindt op 28 september in het theater plaats.

Oude zekerheden en nieuwe initiatieven
Kindervoorstellingen zijn er in de grote vakantie elke donderdag om half 3. Harmonie Sint Caecilia luidt op 1 juli de zomer in en leerlingen van groep 8 van de Bernadetteschool spelen de eindmusical. Laatste twee genoemde zijn gratis te bezoeken. Natuurlijk wordt de zomervakantie lachend begonnen met 'De Zomerton', een vast ingrediënt in het jaarprogramma. Bijzonder zijn de uitverkochte voorstellingen van 'oude' bekende Edwin Evers en de zeer bekende, maar nog niet eerder in dit theater vertoonde Theo Maassen en de band Direct. Voor Björn van der Doelen en André Kuipers zijn nog kaartjes te krijgen. Als vervolg op het succesvolle 'AVRO-TROS muziekfeest' dat vorig jaar een vol theater trok, is gekozen voor een groots meezingfeest. Tijdens dit Festival NL zullen onder andere de 'Snollebollekes' hun opwachting maken. Openluchttheater Mariahout heeft voor iedereen wat om naar uit te kijken.