Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: be164e
Foto: Mark Barten
FOTO'S + VIDEO Fotoseries

BOA's controleren bij basisscholen in kader van 'Mei Autovrij'

Laarbeek - In het kader van 'Mei Autovrij', een initiatief van de Jeugdgemeenteraad (lees hier), werden er dinsdag 28 mei en woensdag 29 mei tellingen gedaan door buitengewoon opsporingsambtenaren bij de Laarbeekse basisscholen.

Het project 'Mei Autovrij' is bedacht door de Jeugdgemeenteraad (JGR) en wordt ondersteund door Veilig Verkeer Nederland en BrabantsVeiligheidsLabel. Aan deze actie doen alle Laarbeekse basisscholen mee.

De BOA's controleerden onder het toeziend oog van wethouder Van der Zanden, Louis Doomernik (Veilig Verkeer Nederland) en enkele leden van de Jeugdgemeenteraad bij de basisscholen het Klokhuis en de Muldershof op het aantal auto's waarmee kinderen werden weggebracht naar school. Ook bij de andere Laarbeekse scholen waren BOA's aanwezig.

Met de actie wil de Jeugdgemeenteraad zorgen voor een stukje 'bewustwording'. De actie heeft een aantal doelen: bewegen is gezond; niet met auto is beter voor het milieu; de klachten over de vele auto's rondom school die voor verkeersonveiligheid zorgen, zullen afnemen. 

De school die procentueel de minste auto's aan school heeft op het basis van het aantal leerlingen wint de 'mei-autovrij-trofee'. Deze wordt op woensdag 19 juni 2019 om 8.45 uur uitgereikt op de winnende basisschool door burgemeester Frank van der Meijden en de JGR. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>