Winnaar Jop van den Baar met organisator Tim van Bommel op de achtergrond
Winnaar Jop van den Baar met organisator Tim van Bommel op de achtergrond

Jop van den Baar sterkste aspirant BCL

Sportnieuws

Lieshout - Na een spannend toernooi mag Jop van den Baar zich de sterkste aspirant van Badminton Club Lieshout noemen. Op puntensaldo wist hij uiteindelijk Nils van Velthooven (tweede) en Sem van den Baar (derde) nét voor te blijven. In deze poule werd nieuwkomer Dani van Bussel laatste én de winnaar van de aanmoedigingsprijs.

Singletoernooi
De jongste jeugd van Badminton Club Lieshout heeft haar eigen 'Clubkampioenschappen Single' gespeeld. Onder leiding van bestuurslid én verantwoordelijke voor de jeugd, Tim van Bommel en met hulp van Bianca Heuvelmans, werd een strak toernooi afgewerkt. Na het toernooi was er ruimte voor ontspanning en zijn de aspiranten, mede onder begeleiding van Janneke Pool, naar een 'Escape Room Experience' geweest. Via diverse puzzels en raadsels moest de jeugd zich uit een kamer bevrijden... en dat lukte, binnen de gestelde tijd.

Stevige partijen
In de eerste partij had Jop het meteen zwaar. Tegen Sem van den Baar wist hij met 22-20 en 21-17 slechts nipt te winnen. Ook tegen Wessel van Hoof had Jop het hard te halen. Maar met 15-21, 22-20 en 21-19 wist hij ook die partij uiteindelijk binnen te halen. Tegen Nils van Velthooven kwam voor Jop de eerste verliespartij: na een 21-18 in de eerste set moest Jop in set twee (15-21) en set drie (16-21) buigen voor de fanatieke Mariahoutenaar. Door de vierde partij met 21-10 en 21-5 van nieuwkomer Dani van Bussel te winnen wist hij nét voldoende punten binnen te halen om Nils van Velthooven voor te blijven. Het zag er immers lange tijd naar uit dat Nils de titel binnen zou halen. Echter kon Nils in zijn singlepartij niet winnen van Wessel van Hoof, waardoor hij de eerste plek niet kon veiligstellen en deze alsnog aan zijn neus voorbij zag gaan. Ook Sem van den Baar deed overigens het prima. Ook hij won het merendeel van zijn partijen, maar kwam ook saldo tekort om Jop van de eerste plaats te stoten.

Rangschikking
De rangschikking na afloop was als volgt: 1. Jop van den Baar; 2. Nils van Velthooven; 3. Sem van den Baar; 4. Wessel van Hoof; 5. Thijs van Sinten en 6. Dani van Bussel.

Aanmoedigingsprijs
Vanwege de grote verliespartijen die nieuwkomer Dani van Bussel moest incasseren werd zij de winnaar van de aanmoedigingsprijs. Dani probeerde het immers steeds weer, zette goed door, maar kon niet voldoende punten maken om een set binnen te slepen. De aanmoedigingsprijs is dan ook bedoeld om haar inzet en motivatie te ondersteunen, zodat zij een volgende keer alsnog een partij kan binnen slepen.