Herman (l) en Ron Segers
Herman (l) en Ron Segers

Weer warme Van Goghloop in Nuenen

Sportnieuws

Lieshout - In Nuenen werd zaterdag 1 juni de 25e van Goghloop gehouden en voor de derde keer op rij was het veel te warm in Nuenen om te lopen. De lopers werden van tevoren diverse malen gewaarschuwd, veel drinken en doe het vooral rustig aan. Aan de start bij de kortere afstanden stond bijna het gehele Eckart College uit Eindhoven, althans de meiden.

Veel lopers van Runnersclub Lieshout staan normaal aan de start in Nuenen, door het warme weer waren het er nu slechts drie. Mireille de Ridder had ingeschreven voor de 10 kilometer, maar was na een rondje van 5 kilometer al helemaal op, toch werd zij netjes geklasseerd bij de 5 kilometer als 93e in 38:26. Dierenarts Wil Janssen had weer wat tijd en ruimte gevonden om weer eens een wedstrijd te lopen. Voor het eerst aan de start in Nuenen liep Wil de 10 kilometer in 54:24, goed voor de 49e plaats. Normaal loopt Herman Segers in Nuenen altijd de halve marathon, vanwege het warme weer, nu inschreven voor de 15 kilometer en finishte als 8e in 1:11:22. Zoon Ron liep de 10 kilometer heel verdienstelijk in 53:54. Ron is geen lid van Runnersclub Lieshout, maar wat niet is kan nog komen. Op zondag werden veel wedstrijden afgelast vanwege het warme weer.

De wandelaars van Runnersclub waren dit weekend actief bij de Laarbeekse wandeltochten van buurtvereniging De Vijver in Beek en Donk.