Afbeelding

Spellenzeskamp voor mensen met beperking

Algemeen

Laarbeek - Kansplus regio Gemert-Laarbeek-Boekel viert in 2019 haar 60-jarig jubileum. De vereniging voor mensen met een verstandelijke beperking laat dit niet ongemerkt voorbijgaan. Na de geweldig geslaagde modeshow in maart organiseert zij 1e pinksterdag op het hoofdveld van Sparta '25 een spellenzeskamp voor alle mensen met een verstandelijke beperking.

De organisatie van deze tweede grote activiteit is in handen van secretaris Jan Leenders. "Omdat ik zowel in het bestuur van Kansplus als Sparta '25 zit was de link snel gelegd. Een sportieve activiteit in ons jubileumjaar. Het hoofdveld van Sparta '25 op sportpark 't Heereind was dus zo geregeld", aldus Jan. Inmiddels hebben we al vijftig opgaves binnen van mensen met een beperking die willen deelnemen aan deze sportieve uitdaging. Het gaat niet alleen om fysieke activiteit maar ook om behendigheid, slimheid en doorzettingsvermogen.

Sportief en verbinden
Zeventien spellen sieren het hoofdveld waarbij alle mensen met een beperking (ook rolstoelers) hun sportieve en behendige kunsten kunnen laten zien. Via een persoonlijke scorekaart kan men aan alle spellen deelnemen. Dat is echter niet noodzakelijk om de oorkonde te ontvangen. Hier geldt vooral het motto van meedoen en verbinden.

Om 14.30 uur zullen de spellen starten en om 16.30 uur zal op het terras genoten worden van een drankje en hapje. Zo'n dertig vrijwilligers zorgen ervoor dat ook deze activiteit van het jubilerende Kansplus een succes gaat worden. Natuurlijk is het nog mogelijk om zich op te geven voor deze leuke activiteit. Stuur hiervoor een mailtje naar kansplusgemert@hotmail.com of bel even met 06-20643139.