Logo mooilaarbeek.nl
Algemeen

Cadeautip voor het afscheid van de zusters in Mariahout

Mariahout - Latijns-Amerika is een prachtig deel van de wereld. De katholieke waarden, de kleurrijke cultuur, tradities en manier van leven worden al eeuwenlang van generatie op generatie doorgegeven.

Dat geldt helaas ook voor armoede, verwaarlozing, uitbuiting en geweld. Miljoenen kinderen, waarvan velen in Latijns-Amerika, moeten het stellen zonder liefdevolle thuisbasis. Ze lijden honger, gaan niet naar school en werken om te overleven. Ze komen vaak al jong in aanraking met criminaliteit en geweld. Stichting WereldOuders zet zich dagelijks in om de situatie van kwetsbare kinderen in Latijns-Amerika op de lange termijn te verbeteren.

Extreme armoede doet ouders wanhopig grijpen naar extreme maatregelen, zoals uithuisplaatsing, het kind achterlaten of uitbuiting door middel van kinderarbeid of mensenhandel. Armoede mag daarvoor niet de reden zijn. WereldOuders ontwikkelde daarom een alternatieve vorm van begeleiden, zodat kinderen op een veilige en liefdevolle manier kunnen opgroeien bij de biologische familie en zich kunnen ontwikkelen. Onderwijs speelt hierin een sleutelrol.

Sinds januari 2017 wordt er proactief ingezet op het re-integreren van kinderen die opgevangen worden in WereldOuders familiehuizen. Zij gaan met steun en begeleiding weer bij hun biologische familie wonen. Het re-integratieprogramma wordt het 'OneFamily programma' genoemd, omdat ze de kinderen en hun families, behandelen alsof het eigen familie is. We are family. Het is een kostbaar programma dat er tegelijkertijd voor zorgt dat steun verder reikt dan alleen de kinderen.

Het 'OneFamily programma' is in 2017 met behulp van de steun van de Zusters van Barmhartigheid Ronse gestart in Guatemala en Honduras. Zij staan daarmee aan de wieg van een van de belangrijkste programma's van WereldOuders waar ook door andere organisaties veel bewondering voor wordt uitgesproken. Inmiddels zijn 45 meisjes, die weer bij hun biologische familie zijn gaan wonen, hierdoor verzekerd van onderwijs en ondersteuning.

WereldOuders geven kinderen in Latijns-Amerika hun dromen terug! En u kunt daarbij helpen. Op 16 juni verlaten de zusters uit Mariahout hun klooster. Zij verhuizen naar Glorieuxpark alwaar zij zich aansluiten bij 'hun familie'. Tijdens de feestelijke verhuizing wordt er geld ingezameld om de kinderen binnen het OneFamily programma hun dromen waar te laten maken op school. Keep Dreams Alive! #keepdreamsalive (www.wereldouders.nl/keep-dreams-alive).

Tijdens de receptie in het Buurthuis van Mariahout staat er een stand van WereldOuders. Een collectebus is aanwezig indien u dit project wilt steunen. U kunt uw bijdrage ook overmaken op rekeningnummer NL60 INGB 0000 0011 71 t.n.v. WereldOuders Hilversum o.v.v. bijdrage Mariahout.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>