Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

Reggae en ska op Lowman festival

Algemeen

Aarle-Rixtel – Voor zomerse reggae- en vrolijke ska-klanken kun je zaterdag 22 juni terecht bij het OJA aan de Schoolstraat te Aarle-Rixtel. Daar vindt vanaf 15.00 uur het enige echte Laarbeekse reggae- en ska-festival Lowman plaats.

Programma
Lowman wordt geopend door Zion Grooves. Deze band bestaat uit een mix van ervaring en talent, achtergrond en nationaliteit, of zoals zij zelf zeggen: "One love, One people!" Eerder speelden de bandleden in diverse andere reggaebands en begeleidden ze internationale reggaeartiesten zoals Ziggy en Dantan Humble. Zion Grooves speelt naast eigen werk ook covers, natuurlijk wel in een zion-jasje gestoken. Dit allemaal met als belangrijkste doel: 'Let people enjoy our music.'

Als tweede staan Verse iTal and the Two Roots band op het podium. Verse iTal is een bekend reggae-artiest in de reggaescene van zijn geboorteland Trinidad/Tobago. In 2014 heeft hij de prestigieuze Benelux Reggae Contest gewonnen. Sindsdien staat hij op vele grote reggaefestivals zoals Reggae Geel en Smile Festival. Daarnaast heeft hij diverse nummers (zoals Nyquil en Ganja Samurai) en albums (zoals Love Cry en 100% Roots) uitgebracht.

Tot slot: neem een smeltkroes, giet daar een flinke hoeveelheid ska, jazz, latin en reggae in, voeg een snufje surf en rock toe, breng dit mengsel op een hoog vuur aan de kook, dan krijg je de unieke sound van de Amsterdam Faya Allstars, de afsluiter van Lowman. Hun opzwepende muziek is een groot succes in binnen- en buitenland. Na de lancering van hun eerste EP in 2012 toerden de Allstars door Duitsland, België, Frankrijk en Nederland, waar ze onder meer op Lowlands en Zwarte Cross gestaan hebben. Bij diverse festivals zijn zij als publieksfavoriet uitgeroepen. Kortom: voetjes van de vloer!

De presentatie van Lowman is in handen van MC Marlon Kicken. Tussen en na de live-sets wordt de muziek verzorgd door DJ Hanky Spanky, Dj Rasta 4-I en Las Regaderas. Op het terrein zijn weer leuke kraampjes met diverse spulletjes en natuurlijk good food. Voor de kinderen is er een springkussen.

Kaartverkoop
Lowman vindt de komende 22 juni wederom plaats op een zaterdag (van 15.00 tot 03.00 uur). Kaartjes kunnen gewoon aan de ingang worden gekocht vanaf aanvang festival voor slechts €5,00. Er is dus geen voorverkoop. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie kijk op www.lowmanfestival.nl of facebook Lowman reggae/ska festival . Tot ziens, tot Lowman.